HUAWEI P30 серията смартфони с нови авангардни цветове и дизайни и нова функционалност
Секция: Технологии
06 Септември 2019 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
HUAWEI P30 серията смартфони с нови авангардни цветове и дизайни и нова функционалност

/КРОСС/ По време на конференцията IFA в Берлин Huawei представи новите цветове и дизайни на флагман серията си HUAWEI P30 Pro. Смартфоните от P серията на компанията се отличават с нежен дизайн и иновативни решения във фотогравията и видеографията, и новите два авангардни дизайна не правят изключение.

 

В допълнение новите обновени фотографски и видеографски функции дават възможност за повече свобода при създаване на визуално изкуство, а новата EMUI10 предоставя на потребителите напълно ново смартфон преживяване.

 

Изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю сподели по време на IFA: „Серията Huawei P30 се превърна във фаворит на потребителите през последните 6 месеца, като продажбите ѝ надвишиха 16,5 милиона продадени смартфони. Това е с 53% повече от продажбите на P20 серията. Представените днес нови Huawei P30 Pro модели от своя страна дадат нови фотографски възможности и ще създадат едно изключително вълнуващо потребителско преживяване с новите си цветове и дизайн."

 

Нова линия в естетиката

 

Серията P на Huawei интегрира технологиите, модата и естетичните тенденции и по този начин привлича много млади потребители, за които е много важно смартфонът им да изглежда модерно.

 

Новите два дизайна на HUAWEI P30 Pro са вдъхновени от природата и са създадени чрез процес на матова шлифовка. С дълбокия цвят Mystic Blue, наподобяващ отражението на небето в морето, и нежния Misty Lavender, вдъхновен от цвета на лавандуловия залез, Huawei отваря нови хоризонти и дава на потребителите два нови елегантни смартфон дизайна.

 

Красотата и практичността не винаги намират пресечна точка, но новият HUAWEI P30 Pro е перфектно съчетание между естетичност и полезност. Частта на телефона, където е разположена камерата, е повърхност с висок блясък, а основната част на смартфона е матова, за да се избегнат отпечатъци при хващане.

 

Новите попълнения в серията HUAWEI P30 Pro постигат перфектен визуален баланс със съчетанието на лъскави и матирани повърхности.

 

Нови функции във фотографията и видеографията с P30 Pro

 

Нова функция за нощни селфита ще бъде добавена към нощния режим на телефоните от серията HUAWEI P30 Pro. Функцията използва алгоритъм за разпознаване на изображението, който осветява и разкрасява лицата при нощни снимки - правейки бузите да изглеждат по-естествено и контурирайки триизмерно. В същото време балансира яркостта на фоновите светлинни източници и подобрява детайлите на тъмните части, без да преекспонира фона, и по този начин създава естествено и триизмерно нощно селфи.  

 

Без значение дали снимате или обработвате, AI прави създаването на видео съдържание още по-лесно и вълнуващо. Новата обновена функция за обработване с изкуствен интелект HUAWEI Vlog AI дава възможност за създаване на музикални клипове от смартфона директно в галерията му само с един клик. След като едно видео е генерирано, то може да бъде персонализирано с любима музика, филтри, ефекти и дори допълнителни кадри.

 

Портретната функция с професионален боке ефект с настройка на блендата, позволява на централния обект да изпъкне и създава артистичен и експресивен красив ефект. ToF камерата, със своята прецизната способност за възприемане на дълбочината, работи с AI алгоритъм за достигане на високо ниво на детайлност. Това позволява ясно открояване на детайлите - от гънките на дрехите до контурите на лицето, за да може портретът да се откроява от мекия и нежен фон.

 

Четворната Leica камерa на HUAWEI P30 Pro осигурява професионална светлочувствителност и възможност за приближение, които пренаписват 40 годишните правила на дигиталната фотография. Устройството постига безпрецентни кадри с ниска осветеност и максимална светлочувствителност от ISO 409600, което позволява заснемането на нощни сцени с изключителна чистота и острота, а скритият му зуум обектив осигурява професионално качество на приближаващите функции, без нужда от допълнителна техника. Всеки потребител има възможност да създава професионални снимки и да се наслаждава на фотографията, чрез която да разкрива красотата на заобикалящия ни свят.

 

Новата EMUI за по-смарт ежедневие

 

Серията HUAWEI P30 ще е първата в света, която ще получи обновената нова версия на операционната система EMUI10. Тя ще дава на потребителите по-естествено и интелигентно потребителско извижяваване във всички сценарии, постигнато чрез революционен напредък в разпределените технологии. EMUI10 е проектирана на базата на изследванията на човешкото поведение с цел да бъде максимално лека и интуитивна за потребителя.

 

Дизайнът ѝ в стил списание дава повече пространство и чувство за лекота. В допълнение на това голямата шрифтова решетка създава по-концентриран визуален фокус, за да премахне сложната функционалност и да направи дисплея по-прецизен. Това се допълва от естетическия дизайн на настройките, календара, списъка с контакти и други интерфейс решения, за да се подобри визуалното изживяване на потребителя.

 

Цветът на EMUI10 е вдъхновен от италианския Моранди градиент. Топлата и нежна текстура дава на интерфейса наистина балансиран вид.

 

В тъмен режим, лека светлина предпазва очите от силни отблясъци. Huawei проведе тестове с потребители за ефективността при четене, за да създаде най-удобния цветен фонов и символен контраст като предоставя един наистина ефективен тъмен режим.

 

EMUI10 предлага и подобрена безжична дисплейна система, която прескача границите между Windows и Android на системно ниво. Това прави безпроблемното сътрудничество между компютър и мобилни телефони реалност, като позволява многоекранно взаимодействие, и "drag and drop" фукнционалност между устройства.

 

Устройство, достигнало до над 10 милиона потребители

 

През 2010 Huawei продава 3 милиона мобилни устройства. 8 години по-късно броят им се увеличава 68 пъти. В първата половина на 2019 доставките на Huawei смартфони (включително и Honor) достигат 118 милиона единици с 24% ръст на годишна база. Според данни на IDC доставките на смартфоните на Huawei (включително и на Honor) поставят компанията на второ място в света и на първо на китайския пазар за второто тримесечие на 2019 г.

 

Смартфоните от HUAWEI P30 серията държат глобалното потребителско внимание още от представянето им през март месец 2019. От серията са продадени над 10 милиона смартфона в първите 85 дни от представянето ѝ, което е рекорд за флагман устройство на Huawei. Серията HUAWEI P30 е страхотно съчетание между технологии и изкуство и това ѝ отреди наградата на EISA за „Смартфон на годината 2019-2020".