91-годишен бургазлия печели златни медали по плуване
Секция: СПОРТ
08 Септември 2019 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
91-годишен бургазлия печели златни медали по плуване

/КРОСС/ Българин е готов да влезе в книгата за рекорди на Гинес, защото дори и на 91-години продължава да печели медали по плуване. Танчо Тенев изуми състезатели и жури от цял свят, защото беше най-възрастният участник на световното по плуване за ветерани в Корея и се върна с медали в две дисциплини.

Още на 8-годишна възраст бургазлията Танчо Тенев забравя всичките си страхове и се гмурка в дълбините на живота, информира bTV. Обещава си, че с усмивка винаги ще преследва границите на своите възможности и ще побеждава всеки път, когато някой се осъмни, че невъзможното съществува.

Жаждата му за живот го награждава с вечна младост на сърцето и духа. Свидетелство за това остават стотиците медали, които и до днес 91-годишният плувец продължава да печели. През 2018-та година от европейското първенство в Словения се завръща триумфално с медали на 50 метра свободен стил и на 50 метра бруст.

Само преди месец става и световен шампион в две дисциплини - 50 метра плуване свободен стил и 5 метра кула скокове във вода.

Семейството на Танчо продължава да оставя следа в българския спорт в лицето и на децата му, които също имат успехи в плуването.

Софийският му дом, в който живее днес казва, че е превърнал във физкултурен салон, с ръчно пригодени уреди, за да няма и ден без тренировка.

Бургазлията се готви да завоюва следващите златни медали след 2 г. в Япония.