Ахат, Сигнал и Милена се качват на голямата сцена в НДК
Секция: Шоубизнес
09 Септември 2019 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ахат, Сигнал и Милена се качват на голямата сцена в НДК

/КРОСС/ Ако помните времето, когато музиката в България се издаваше първо на плочи... Ако помните кога се родиха звездите в българския рок... Ако помните първите им концерти в една епоха, когато бунтът бе част от музиката, то Походът на българския рок е точно за вас!
На 27 септември Сигнал, Ахат и Милена ще взривят Зала 1 на НДК. Очаква ни концерт, който ще събуди много спомени и неподправени емоции.

Мощна експлозия от хубава рок музика, брутална селекция от парчета за публиката, сценична колаборация между три легендарни имена, които активно пишат историята на българската сцена от смутни в исторически план времена, та чак до днес, събрали и запазили най-доброто от миналото, настоящето и разбира се, непреходното бъдеще. Защото рокът е безсмъртие!
Съставът, който ще покори голямата сцена, е специално подбран за ценителите на рока. Полускъпоценният камък Ахат сияе от 1986 г., когато се обединяват талантливите, дългокоси момчета от Музикалната академия и ХТИ. От онези далечни времена, чак до днес, десетилетия по-късно, Ахат разтърсват сцената и покоряват сърца. Статутът на групата в рок средите се затвърдява и от факта, че пътят, изминат оттогава, ги довежда рамо до рамо с извънземни музиканти от калибъра на Black Sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple...

Формулата за сценично многолетие на Ахат се крие в страшно доброто звучене на групата на живо, дълбочината на музиката им, изключителният професионализъм и поведение на музикантите.
Следващата банда започва дейността си през 1978 г. Днес Сигнал са най-старата активна група в България. Проблемите в онези смутни времена с властта и забраната да бъдат пускани в ефир, само генерират по-мощна рок тежест в групата. 18 албума, 6 000 концерта и половин милион продадени плочи по-късно, Сигнал са готови повече от всякога да разтърсят вашите рок души.

Примата на българския рок, иконичната Милена Славова е цветето на този зрелищен концерт. Тя започва своята кариера по 80-арски и типично за времето си. От Рок трио МИЛЕНА, през РЕВЮ, ОРИОН, ЕРА. Класирана за "Най-добра рок-певица" и вовеки символ на женското присъствие в бг рока. Милена има забележително участие в поредица култови фестивали и умопомрачителна соло кариера на двуезичен музикант: от тв водеща, модел, рок кралица, поданик на Англия до творец - искрен и неподправен, просто изпълнител с мисия. Милена е изключително харизматична и е абсолютно гарантирано, че всяко концертно появяване на пънк иконата носи забавление от най-високо измерение.

Триумфът на рок музиката, уловен чрез емблемите на поколения рок ценители - Ахат, Сигнал и Милена, ще разтърси столицата на 27 септември в Зала 1 на НДК.