Нинова за арестите на русофили: Провокация, Борисов е готов на всичко за властта
Секция: ПОЛИТИКА
10 Септември 2019 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова за арестите на русофили: Провокация, Борисов е готов на всичко за властта

/КРОСС/ БСП определи вчерашните разпити на членове на Движение "Русофили" като провакация и грубо погазване на свободата на словото.

"Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация. Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления, но то трябва да бъде доказано. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпити. Оценяваме случилото се като грубо посегателство на свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, на дейността на общественика проф. Ваня Добрева. Двамата многократно и публично са изразявали своята позиция за културно сътрудничество, икономическо сближаване между България и Русия. Но това не ги прави престъпници", заяви соцлидерката Корнелия Нинова на пресконференция на БСП.

По думите й арестите са с цел да се прикрият други скандали в държавата и да се използва случаят в предизборната кампания.

"За да остане на власт, Борисов е готов на всичко. Но този път мина всички граници - провокира разделение на българския народ между русофили и русофоби. Отнема ни правото да се говори свободно, да се сдружават свободно гражданите. Затова се обръщаме към всички - да се противопоставим на воденето с белезници, страх, разпити", настоя Нинова.