Световната премиера на филма „Имението Даунтън”
Секция: Шоубизнес
11 Септември 2019 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световната премиера на филма „Имението Даунтън”

/КРОСС/ Английски аристократи се завърнаха на големия екран в Лондон във връзка със световната премиера на филма "Имението Даунтън", предаде Франс прес.

Девет години след излъчването на първия епизод от едноименния сериал, чийто 6-и сезон приключи през 2015 г., филмът "Имението Даунтън" отново фокусира вниманието върху семейство Кроли. То очаква визитата на крал Джордж Пети и кралица Мери.

"Не обмислях възможността за филм, когато приключи сериалът. Но имаше много искания за заснемане на филм и в края на краищата той стана реалност", заяви създателят и сценарист на сериала Джулиан Фелоус, който е и сценарист на филма.

Редица участници в актьорския състав на сериала, включително Маги Смит в образа на вдовицата графиня, участват във филма. Към актьорския състав на филма са се присъединили Имелда Стонтън, която е в образа лейди Багшоу, и съпругът й в реалния живот Джим Картър, който изпълнява ролята на иконома Чарлз Карсън. Имелда и Джим участват заедно в сцени от филма, но икономът не сервира на лейди Багшоу. "Той беше в другия на трапезарията и не ми поднесе нищо", отбеляза шеговито актрисата.

Отличеният с награди "Златен глобус", "Еми" и БАФТА сериал "Имението Даунтън" е гледан от около 120 милиона зрители в над 200 страни. Той проследява историята на семейство аристократи и прислужниците им от 1912 г. до 1925 г. Едноименният филм на режисьора Майкъл Енглър, който е заснел епизоди от сериала "Сексът и градът", ще се появи по екраните във Великобритания на 25 септември.