Николай Малинов, НД „Русофили”: За затвора ли са всички, които смятат външната политика на България за неправилна?
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2019 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Малинов, НД „Русофили”: За затвора ли са всички, които смятат външната политика на България за неправилна?

/КРОСС/ Обвиненията, които са ми повдигнати, само искам да отбележа, че такива обвинения за последен път са повдигани през 1978 година. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Николай Малинов, председател на движение „Русофили". В 7 часа сутринта в понеделник започна обискът на апартамента ми, като над 30 човека влязоха и преобърнаха всичко. Имах възможност за остана в ареста, и ми направи впечатление, че полицията се държа много добре, допълни той. Аз съм един от най-спокойните хора в случая, защото съм убеден, че не греша никъде в нещата, с които се занимавам. С тези убеждения напуснах и БСП. Едно от обвиненията към мен е, че съм имал намерения да правя партия, но аз не знам да имаш намерения за нещо да е подсъдно, коментира Николай Малинов. Също така имах идея да правя политематическа телевизия с Russia Today и CNN, и детска телевизия, а цифрите показваха между 12-15 процента пазарен дял. Аз от 15 години се занимавам с телевизия, с "Первый канал", и вече над 30 години защитавам определени каузи, които не са тайна, коментира още председателят на „Русофили".

Николай Малинов коментира също така, че той е следил сделките на Цветан Василев, докато е бил начело на КТБ. Той отбеляза, че според него тези, които са купили предприятията, трябва да бъдат преследвани, а не хора като него, които просто са ги следили. Малинов също така отрече да се познава с Емилиян Гебрев.

Това, което казва прокуратурата за моя бизнес и медиен проект, че целта му била промяна на геополитическата насоченост на България, това за мен са глупости. Геополитическата насоченост не е написана в Конституцията на Република България. И с всички законови средства, с които човек разполага - създаване на партии, създаване на НПО-та - нашата организация има 240 отделения и 35 хиляди човека членска маса и ние сме се организирали около кауза. В „Русофили" ние не смятаме, че външната политика на България е правилна - ние какво правим, всички 80 процента русофили в България ли сме за затвора, запита Николай Малинов.