БДЖ организира още едно празнично пътуване с парен локомотив
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2019 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ организира още едно празнично пътуване с парен локомотив

/КРОСС/ БДЖ организира още едно празнично атракционно пътуване за всички свои клиенти, поради големия интерес към ретро подвижния състав. По повод Деня на Независимостта на България /22-ри септември/ по маршрута София-Черепиш-София специалното пътуване ще се осъществи с парния локомотив 01.23, а композицията ще е в състав от шест вагона.
Атракционният влак ще отпътува от Централна гара София в 09:10 ч. По време на престоя си туристите могат да посетят Черепишкия манастир „Успение Богородично", както и да разгледат музейната част в комплекса. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Черепиш в 14:15 ч.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 01.23 между София и Черепиш ще бъде 29.50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.
Продажбата за пътуване с атракционните влакове стартира от днес (11-и септември). Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.