Ултрамаратонецът Красимир Георгиев се включва в Sofia Fit Fest 2019 с благотворителна кауза
Секция: СПОРТ
11 Септември 2019 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев се включва в Sofia Fit Fest 2019 с благотворителна кауза

/КРОСС/ Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включи в Sofia Fit Fest 2019 с благотворителна кауза. На 5 и 6 октомври, в рамките на фитнес фестивала в зала „Арена Армеец, на специално инсталирана машина за гребане той ще гребе без прекъсване, в продължение на минимум 12 часа.

Инициативата има за цел да събере средства за изграждане на възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет. Зад проекта стои сдружение „Деца с онкохематологични заболявания", което работи за създаването на нормални условия за възстановяване на децата. Към момента е закупен теренът, на който трябва да се изгради комплекс. Основната цел на каузата е да се подобри социалната адаптация на децата с онкохематологични заболявания по време на лечението им и в последващия период, както и да се осигури помощ за децата и техните семейства за преодоляване на емоционалните последствия от болестта.

Екипът на Sofia Fit Fest и Красимир Георгиев подкрепят благородната кауза в рамките на двудневния фестивал, а мотото, зад което застават с общи усилия, е „Който спаси един детски живот, спасява целия свят".

„Ще се радваме всички - спонсори, участници, изложители, презентъри и гости на фестивала, да ни подкрепят в начинанието, като се включат в благотворителното гребане. Раздвижете се, предизвикайте себе си и преодолейте едно физическо препятствие в името на благородна цел.", казаха организаторите на Sofia Fit Fest.

„Децата са изключителни герои. Духът, който те имат, и препятствията, през които минават, са нещо, което ги превръща в пример за това как никога не трябва да се отказваме да вървим напред, дори когато е тежко. И ако аз мога да помогна на някой от тях с това, което правя, то тогава моите усилия си заслужават 1000%.", добави Красимир Георгиев.

Всички участници в Sofia Fit Fest ще имат възможността да премерят издръжливостта си с Красимир Георгиев. За целта на разположение ще има три тренажора за гребане, а престрашилите се ще могат да се включат и в тандем с приятел.

Средствата, събрани от кампанията, ще постъпят в специална дарителска сметка:
Първа инвестиционна банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG59 FINV 9150 1314 9187 45
Бенефициент: Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания"

Тази година фитнес фестивалът ще бъде два пъти по-мащабен, в сравнение с 2018 г. В него ще бъдат представени 35 вида фитнес дисциплини за групови тренировки и ще се включат над 40 от най-успешните и популярни фитнес презентъри от цял свят и България. Sofia Fit Fest 2019 ще бъде на площ от 2 000 кв.м. открита зона и 1 300 кв.м. закрита част, всяка от които с целодневна активна програма. Посланик на събитието е един от най-успешните и легендарни спортисти в България - Йордан Йовчев. Той ще се включи в лекторската програма, както и с демонстрация на станцията за стрийт фитнес. Към него ще се присъединят и спортисти от Клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Street Workout Bulgaria".