Министър Аврамова ще председателства петата Междуправителствена българо-узбекска комисия
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2019 19:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Аврамова ще председателства петата Междуправителствена българо-узбекска комисия

/КРОСС/Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще председателства петата Междуправителствена българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе в София. Съпредседател на комисията от страна на Република Узбекистан е заместник министър-председателят Ельор Ганиев. Предвижда се представителите на двете държави да обсъдят широк кръг въпроси, свързани с разширяване на двустранното сътрудничество в различни сфери на икономиката.

Паралелно ще се проведе и българо-узбекски бизнес форум, в който ще се включат представители на деловите среди, на браншови и бизнес организации и на административни структури от двете страни.
След края на заседанието министър Петя Аврамова и заместник министър-председателят на Узбекистан Ельор Ганиев ще подпишат заключителен протокол от работата на петата Междуправителствена българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Предвижда се да бъде подписано и Споразумение между търговско-промишлените палата на България и Узбекистан.