Емилиян Гебрев: Не познавам Малофеев и Решетников, нямам бизнес с Цветан Василев
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2019 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емилиян Гебрев: Не познавам Малофеев и Решетников, нямам бизнес с Цветан Василев

/КРОСС/ При наличието на скандал никога няма печеливша страна. А когато е свързана и самата държава, винаги остава нещо във времето. Това каза в БТВ „Тази сутрин" оръжейният предприемач Емилиян Гебрев. Аз не съм специалист, но от изказването на зам.-главния прокурор, за мен лично изскочиха нови обстоятелства, свързани с опита за моето и това на сина ми убийство, допълни той. Точно по думите на зам.-главния прокурор, през месец януари-февруари е било договорено редица български дружества, в това число и „Дунарит", по никакъв начин да не попадат в български ръце. Това за мен е водещо, защото това променя и дава друга насока, според мен на разследването, каза Гебрев. Времето съвпада в намерението ми да придобия предприятието, както и установяването на съмнителни хора, обикалящи около дома ми, коментира той. До момента нямам информация за развитието на разследването за опита за отравяне срещу мен, допълни още бизнесменът.

"Емко" е българска фирма, част от националната сигурност на страната и срещу нас се изправят две чужди нови фирми, които започват да водят съдебни атаки. Надявам се тези факти и обстоятелства да ускорят разследването и истината да излезе наяве. Надявам се, че най-накрая държавата ще защити сама себе си, а след това и нас, коментира още оръжейният предприемач.

Емилиян Гебрев отрече да се е виждал и срещал с Константин Малофеев и генерал Решетников и допълни, че е нямал никакви корпоративни отношения с бившия собственик на КТБ Цветан Василев. С него съм се видял 4 или 5 пъти. В един от случаите сме коментирали придобиването на ВМЗ "Сопот" и то за 10 минути. От Търговския регистър става ясно, че "Дунарит" е собственост на "Емко"и Емилиян Гебрев. Преди 20 дни, съдът дава ясни и точни указания да се впише увеличение на капитала на предприятието. Това до момента не е направено. Въпреки че предприятието е заплатило задълженията си, запорът срещу него не е свален, коментира още Емелиян Гебрев.