Калоян Паргов: Искаме двойно увеличаване на общинските съветници
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2019 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Искаме двойно увеличаване на общинските съветници

/КРОСС/ Кандидатите за кмет на София бяха 18, като 17 от тях се отказаха. Направиха се отводи в полза на Мая Манолова. Имаме 16 отвода. Остана Борислав Борисов, който се отказа в залата по време на вчерашното заседание. Той е архитект и ще продължи да работи в София и ще помага на Манолова. Това коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов. Той уточни, че решението на градската организация на левицата е окончателно.

Според Паргов модела на управление на София достигна тавана своята компетентност. Има нужда от консолидация на обществото, което иска промяна. Според председателя на БСП-София Мая Манолова е консолидационна фигура. 30 години в София БСП не може да пробие със своя кандидатура, надпартиен кандидат винаги е бил успешната формула в подобни случаи, допълни Паргов.

Две години назад на един форум обявихме старта на тази кампания. Казахме, че ще търсим модел тип Румен Радев. БСП в края на юли обяви, че иска от Фандъкова да спре поръчката за сметопочистване за половин милиард. Г-жа Фандъкова я чух онзи ден да иска същото. Градската конференция взе решение ИБ да проведе среща с Мая Манолова, за да видим допирните си точки. Убеден съм, че ще има много такива. Искаме двойно увеличаване на общинските съветници. Без мнозинство в Общинския съвет не може нито един кмет да прокарва и реализира политики.