Българо-руски туристически бизнес форум в Силистра
Секция: България - Русия
19 Септември 2019 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българо-руски туристически бизнес форум в Силистра

/КРОСС/ В конферентната зала на комплекс „Дръстър" в Силистра започна изнесено в Силистра заседание на бизнес форум на Асоциацията на туроператорите на Русия (българо-руска работна група за туризъм). Той е част инициираните от Министерство на туризма на Република България двустранни българо-руски мероприятия на базата на Програма за съвместни действия в областта на туризма с Министерство на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019-2021 г.

Форумът стана факт с участието на Федерална агенция по туризъм, Асоциация на туроператорите в Русия, както и на регионални руски туристически администрации и отраслови организации, както и на представители на туристическия бизнес.

Домакин на събитието е община Силистра в лицето на д-р Юлиян Найденов - кмет на общината, на д-р Мария Димитрова като председател на Общински съвет Силистра, на Ивелин Статев - областен управител на област Силистра, общински съветници. С участието на представители на културни институции, хотелиери и собственици на къщи за гости, както и на регионални институции.

Във форума освен министър Николина Ангелкова и екип от Министрество на туризма, както и представители на съседни областни и общински администрации, участваха Владимир Климанов и Андрей Громов, съответно генерални консули на РФ във Варна и Русе, ръководители на ниво заместник на изпълнителния директор на руската асоциация на туроператорите и др.

Сред обсъдените теми: взаимният интерес в сферата на туризма, вкл. при използване на съвременни форми за осигуряване на успешен отдих на туристите. Разгледана бе ролята на транспорта за увеличение на туристообмена между България и Русия. Обсъдени са възможности за популяризиране на България на руския пазар като целогодишно място за почивка и укрепване на здравето - чрез представяне на нови туристически продукти. Направен бе преглед на перспективите пред организирания детски отдих на море и планина в България.

Варна, Курортен комплекс „Албена", Силистра, Добрич и Шумен е маршрутът на мащабната проява, първа по размерите си в крайдунавския град от много години насам. На гостите бяха предоставени рекламни материали на хартиен и на електронен носител, представящи Силистра и Крайдунавска Добруджа.