Времето през почивните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2019 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето през почивните дни

/КРОСС/ Днес облачността ще започне да се разкъсва и валежите ще спират, най-късно - в крайните източни райони. Облачността в повечето места ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а максималните - между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. До вечерта валежите ще отслабнат и спират. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода ще е около 23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и високите части - мъгливо. Преди обяд ще има превалявания от дъжд, в Стара планина над 2000 метра - от сняг. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, над масивите от Западна България - до предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 - около 4 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

В събота, 21 септември, и в неделя, 22 септември, ще преобладава слънчево време, главно през първия ден преди обяд над източната половина от страната - с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток, в неделя - от юг-югоизток, в нощните часове ще стихва. Сутрешните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, в котловините полета и в североизточните райони ще бъде с малко по-ниски минимални температури и на отделни места там са възможни и първите есенни слани.

В събота ще бъде все още по-хладно от обичайното, в неделя дневните температури слабо ще се повишават и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуси.