Подписаха договора за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница
Секция: Автомобили
30 Септември 2019 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подписаха договора за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница

/КРОСС/ Договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа беше подписан днес.

Той е част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“.

Обхватът на обекта включва реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница, подновяване на железопътни стрелки и железен път с нови релси и траверси, изграждане на нови перони, рехабилитация на приемното здание на гарата, както и изграждане на нов пешеходен подлез, оборудван с необходимите съоръжения за достъп на лица с намалена подвижност и ремонт на съществуващ подлез.

В района на гарата ще бъдат изградени шумозащитни и предпазни огради и ще бъдат осигурени паркоместа за автомобили и условия за достъп на лица с намалена подвижност. Ще бъдат изпълнени и дейности по изграждане на нова система за сигнализация в гара Зимница. Изпълнител на обекта е „ВДХ“ АД.

Стойността на договора е 27 470 887,19 лева без ДДС, а срокът му за изпълнение е 36 месеца.

Реконструкцията на стрелковото развитие на гара Зимница и рехабилитацията на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд (КФ) чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.