В София се провежда Петият световен форум на руските сънародници
Секция: България - Русия
28 Септември 2019 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В София се провежда Петият световен форум на руските сънародници

/КРОСС/ В София бе открит петият Световен младежки форум на руските сънародници, който тази година се провежда под мотото "Младостта строи бъдещето". 

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров каза, че за него е чест да види млади хора, които не губят връзка с историческата си родина и с родния си език и култура". И се обърна към форума с думите: "Вие носите много важна мисия на раменете си - за да се гарантира "времевите връзки" и приемствеността на поколенията, да предавате традициите и да се грижите за историята на вашите предци. Всичко зависи от вашата гражданска позиция. Опазването на това наследство е трудна задача в контекста на глобализацията и международната турбуленция, но съм горд да отбележа, че се справяте добре с него ".

Ключовите въпроси, които се поставиха пред участниците по време на форума са: "Защита на законните права и интереси на гражданите, живеещи в чужбина", бизнес игра "Проект: 17 цели за устойчиво развитие", майсторски клас "Доброволци на победата ". С участието на представители на органите на обектите на Руската федерация федерацията се проведе и дискусия "Руски региони и съотечественици".