Предстоящи събитияв страната за 04.10.2019 г.
Секция: Предстоящи събития
04 Октомври 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събитияв страната за 04.10.2019 г.

/КРОСС/ Виена.
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Австрия.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа във Военната академия Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференция на тема „Енергийна и градска киберсигурност, България 2019".

***
София.
От 10:00 часа в Института по математика и информатика на БАН. Учените ще покажат как протича подготовката на състезателите в националните отбори преди участие в олимпиади по математика, информатика и лингвистика. Специални гости на събитието ще бъдат бивши участници в международните олимпиади, както и техните ръководители.

***
София.
От 11:00 часа в зала 5 на Столична община ще се проведе пресконференция, с която ще бъде поставено началото на информационна и профилактична кампания за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Света София".

***
София.
От 16:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Енергийната бедност в светлината на местните избори: Какво могат да направят държавата и общините за решаването на проблема с високите сметки за отопление?".

***
Благоевград.
От 10:30 часа в сградата на ОДМВР-Благоевград ще се проведе брифинг във връзка с откриването на ловния сезон 2019/2020година.

***
Варна.
От 11.00 часа в Мол Варна, ще се проведе за пресконференция, на която KBC Груп ще обяви отварянето на компетентностен център и разкриването на няколкостотин работни места във Варна. На пресконференцията ще присъстват: Бойко Борисов, министър-председател на република България; Владислав Горанов, министър на финансите; Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на KBC Груп; Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, кънтри мениджър на KBC Груп в България.

***
Враца.
От 11.00 часа в "Бяла зала" на Младежки дом ще се проведе форум на тема: „Враца - град на бъдещето".

***
Перник.
От 13.00 часа в в Конферентната зала на РС на КНСБ / пл. "Кракра" 1, Синдикален дом, ет. 4 /, ще се проведе пресконференция, на която Пламен Нанков - Вицепрезидент на КНСБ и Огнян Атанасов - Национален секретар на КНСБ ще представят проекта „Арена Работеща България".

***
Свищов.
От 13.00 до 14.30 часа в Гербовата зала на Общината ще се проведе Приемна за гражданите на Свищов.

***
Сливен.
От 11:00 часа, в сградата на ОДМВР, служба "Контрол на общоопасните средства"/ КОС/ към отдел „Охранителна полиция" към ОДМВР-Сливен и ръководството на Регионална дирекция по горите-Сливен ще дадат брифинг във връзка с откриването на ловния сезон 2019/2020 на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня, началото на който е на 5 октомври.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация, областният управител проф. Стефан Желев в
качеството си на председател на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК - Шумен" ООД, свиква заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

Местни избори 2019:
***
Сливен.
От 10 ч. в офиса на ГЕРБ Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев ще представи приоритетите си в сферата на здравеопазването и социалната политика.

***
Търговище.
От 19.00 часа пред Драматичен театър, ще бъде представена местната коалиционна листа на "БСП за България" и АБВ.