Самолетът на бъдещето ще следи пътниците
Секция: Технологии
06 Октомври 2019 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самолетът на бъдещето ще следи пътниците

/КРОСС/ Учените смятат, че самолетът на бъдещето ще може да разбере всичко за пътниците, включително колко време прекарват в тоалетната, пише „Travel & Leisure".

Представители на една от най-големите самолетостроителни компании разяснили по време на мероприятие в Лос Анджелис как ще се променят полетите в бъдеще.

Според тях, новите самолети ще бъдат снабдени с множество високотехнологични приспособления, които ще помагат на екипажа да направи полета по-приятен и безопасен.

„Умният" самолет ще помогне на компанията да спести пари, като разбере по-добре нуждите на пътниците.

В салона ще има множество датчици, включително върху предпазните колани. Благодарение на това членовете на екипажа ще могат да разберат дали някой от пътниците не е с разкопчан колан.

Предвижда се камери да бъдат разположени дори в пространството около тоалетните, но няма да снимат лицата на пътниците.

Вътре в тоалетните ще има датчици, контролиращи наличието на тоалетна хартия и сапун. Те ще могат да предупреждават членовете на екипажа, ако пътникът се забави прекалено много.

Всяка седалка ще бъде програмирана, за да съответства на нуждите и желанията на пътника - положението на облегалката, предпочитано развлечение, храна и др.

Цялата тази информация ще бъде леснодостъпна за членовете на екипажа и на пътниците ще може да бъде предоставено по-високо ниво на обслужване.

Все още не е известно, кога ще се появят такива самолети, но според експертите, „това е концепция, а не мечта". /РИА „Новости"