Предстоящи събития в страната за 08 октомври 2019 г.
Секция: Предстоящи събития
08 Октомври 2019 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 08 октомври 2019 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 11.30 часа Комисията по отбрана ще посети факултет „Авиационен" и Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия.

***
София.
От 10.30 часа в НДК министърът на образованието Красимир Вълчев ще се включи в кръгла маса на тема „Конкурентоспособност 2030/ Ключови компетентности за успех".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика" ще се проведе заключителна конференция по проект „Толерантно общество за интеграция на лицата, търсещи или получили международна закрила".

***
София.
От 10:30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов" в София Тех Парк, ще се състои откриване на Бош Инженеринг Център София.

***
София.
От 11:00 часа в Чешкия културен център в гр. София Инициативен граждански комитет "ТермалноНормално" организира кръгла маса на тема: „Централна минерална баня - съвременен термален център. Концепции и визии."

***
София.
От 11:30 часа, в залите на конгресен център „Глобус" на 2-ия етаж в сградата на КНСБ, пл. „Македония" 1, ще се проведе пресконференция от двамата президенти Пламен Димитров и Димитър Манолов и ръководствата на индустриалните федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа".

***
София.
От 13.30 часа в сградата на ДФ „Земеделие" на бул. „Цар Борис III", 136 ще се проведе брифинг във връзка с напредъка и започналите вече доставки по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко".

***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде официалното откриване на изложбата „Усещането Антарктида".

***
София.
От 18:30 часа пред Съдебната палата, ще се проведе марш за правосъдие.

***
София.
От 19.00 чaca в Ayлa „Maĸcимa" нa Университета по архитектура, строителство и геодезия, Кенго Кума, японски архитект, ще изнесе лeĸция нa тeмa: "Eпoxaтa нa мaтepиaлитe".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Областна администрация - Благоевград ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия.

***
Варна.
Международна конференция „Граждански пространства" ще бъде открита от 11 часа в хотел „Голдън Тюлип" във Варна. Тя е насочена към възможностите за участие на гражданите в управлението на средствата от еврофондовете през следващия програмен период - 2021 - 2027 г. По темата ще говори представител на Централното координационно звено в Министерски съвет. Организатор е Фондация „ЕкоОбщност" в сътрудничество с Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) с финансовата подкрепа на програма „Европа за гражданите" на ЕК.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в зала №5 в Дома на техниката ще се състои дискусия на тема „Зелената система на град Пловдив" с кандидат-кметовете на града.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия.

***
Смолян.
От 14:00 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, Постоянната областна епизоотична комисия ще проведе заседание в разширен състав, във връзка със появата и разпространението на болестта Африканска чума по свинете.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

Местни избори 2019:
***
Добрич.
От 19:00 часа в залата на Общинския младежки център „Захари Стоянов" председателят на ДПС
Мустафа Карадайъ ще представи кандидата за кмет на Добрич и кандидатите за общински съветници.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Шумен представители на местната коалиция БЗНС /ПП БЗНС, ПП ДОСТ/ ще представят листата си за общински съветници.

***
Шумен.
В 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на независимия кандидат за кмет на Шумен инж. Валентин Маламов на тема „Чистотата на въздуха и концентрацията на фини прахови частици в града"