Георги Томов: Желанието ми да променим „Илинден” към по-добро
Секция: Интервюта
09 Октомври 2019 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Томов: Желанието ми да променим „Илинден” към по-добро

 

/КРОСС/  Георги Томов е кандидатът на „БСП за България" за кмет на столичния район „Илинден". Целиятму живот е свързан с района - роден е в ж.к. „Св. Троица", а сега живее в ж.к. „Захарна фабрика". Той е предприемач в сферата на търговията и услугите. Служил е в Гранични войски. Работил е във в-к „Дума". На 44 години.


Защо решихте да се кандидатирате за кмет на район Илинден?

Като всеки млад човек и аз жадувам за промяна и прогрес. Но не тази „промяна",която е само на думи и без дела - аз я наричам „задклавиатурна", а реална, създаваща комфорт на моите съседи и техните семейства. Считам, че само чустващият се комфортно в средата си човек може да мисли за прогрес. Убеден съм, че мога да помогна на илинденци заедно да извървим този път. Да не забравяме и броя номинации, които получих. Практически ме подкрепиха всички ОПО в „Илинден", за което им благодаря.

Предизвикателство ли е за Вас да бъдете кандидат на БСП?

Определено да. Но преди всичко е и голяма отговорност. БСП е партия с дългогодишна история, обхващаща не просто период от време, а съвкупност от различни поколения, които са съвременници на различни исторически събития. Като такава, тя носи своите пасиви, но има и много активи. Гледам изцяло към бъдещето, като се уча от опита на времето.

Какво трябва да се промени във Вашия район?

Район „Илинден" се състои от 4 от най-старите квартала в столицата - „Света Троица", „Гевгелийски", „Захарна фабрика" и „Илинден". Най-ценният ресурс са хората, които живеят тук, зеленината и местоположението. В района имаме както общи за града, така и специфични проблеми. Непознаването на тази специфика отдалечава от решаването на проблемите и води до натрупване на нови. Смятам, че през всичките години, в които съм учил, живял и работил тук, познавам отлично проблемите и знам как да ги реша.

Каква беше реакцията на близките и приятелите Ви когато разбраха, че се кандидатирате за кмет на Илинден?

Ще си позволя да отговоря чрез така познатите ни от социалните мрежи емотикони - много „лайкове" и любов, много „ехаа", една две сълзи. Засега гняв няма. Общо взето, имам пълната подкрепа на близките, приятелите и съседите си,. Това е малко плашещо, имайки предвид отговорността ми към тях.

Какви са интересите Ви? С какво се занимавате през свободното си време?

Увличам се от историята ни. По това какъв дух са имали предците ни, за да ни има. Мисля, че той още живее в нас и се бунтува. Също така обичам да съм с приятели в близост до вода - това ме зарежда с енергия.

Какво е Вашето послание към хората от Илинден?

Желанието ми да променим към по-добро „Илинден" е огромно и вярвам, че с общи усилия ще успеем.

На всички, които ще ме подкрепят на тези избори искам да кажа: „Аз съм един от Вас и ще оправдая доверието Ви".