Корнелия Нинова: Победата на Станислав в Перник ще е победа за перничани
Секция: ПОЛИТИКА
09 Октомври 2019 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Победата на Станислав в Перник ще е победа за перничани

/КРОСС/                            Здравето не се мери в обороти, а в животи

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна със стотици жители на Перник, за да подкрепи кандидатите за кметове и общински съветници от областта. „Благодаря ви, че сте тук, днес, за да подкрепим заедно Станислав Владимиров за кмет на община Перник, кандидатите ни за кметове на Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци , за селата в областта и за общински съветници. Нека им дадем от нашата сила и енергия . Те са умни, професионално подготвени, почтени хора. Те ще работят, за да подредят общините си и за добруването на съгражданите си. Пожелавам им успех от сърце и вярвам в тях", заяви Нинова.

Тя коментира, че кандидатите за кметове и общински съветници от БСП са пoели конкретни, ясни и човешки ангажименти в своите програми и ще ги изпълнят. „Станислав Владимиров и нашите кандидати ще работят Перник да е социална община. Поели са ангажимент за безплатни детски градини, за помощ на млади семейства, за социални грижи за възрастни хора", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че БСП е внесла за пореден път закона за възрастните хора. „Ще се борим от ваше име така, че кметовете да могат да предоставят социални услуги за възрастни хора , за да се чувстват те пълноценна част на нашето общество.

„Демографската катастрофа е страшна в цялата страна, младите отиват навън, малко деца се раждат. Затова, освен на местно ниво, ще се борим с нея и в парламента. И този път ще настояваме за еднократна помощ за 2-ро и 3-то дете на работещи млади семейства", подчерта лидерът на левицата. Корнелия Нинова каза още, че кандидатите за кметове на БСП имат и конкретни ангажименти към общинските болници и ще решат проблема „работа на парче". „Общинските болници, включително и тази в Перник не трябва да бъдат търговски дружества . Здравето не се мери в обороти, а в животи. Нужни са и денонощни аптеки, защото най-близката до пернишка област е в столицата", обясни Нинова.

Тя бе категорична, че пари в държавата има, стига да се харчат разумно и да се пресече корупцията, а кандидатите за кметове на БСП в област Перник имат волята да го направят. Тя заяви, че от обиколките си в страната от началото на кампанията се е уверила, че БСП кипи от живот, енергия и воля за победа. „Единни и уверени сме, защото дадохме път на младите, но редом до тях поставихме и опитни управленци. Нека младостта заедно с опита да вървят заедно, защото това е новият облик на БСП", завърши Корнелия Нинова.

Станислав Владимиров: „Няма пари" е оправдание, ключът е в правилното разпределение

„Перник много често влиза в негативните класации за най-корумпиран и корпоративен град. Много често ме питат защо реших да се кандидатирам за кмет на община с много проблеми. Направих го заради вас - перничани". Това заяви кандидатът за кмет на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че градът, който е бил икономическият гръбнак на България става все по-сив, мрачен и тих. „Ние сме само на 20 км. от икономическия и финансов център на държавата, но Перник не се развива", коментира Владимиров. Той каза още, че с конкретни мерки за ускоряването на икономическото развитие на Перник проблемите ще започнат да се решават, защото в общинската хазна ще влизат повече средства. „След няколко месеца няма да застана пред вас и да се оправдавам, че няма пари, защото ще направим по-добро разпределение на средствата на общината", категоричен бе Владимиров. Той заяви, че иска ускорено развитие на Перник, за да се останат младите хора в Перник и да стане той по-добро място за живот и работа.