Дончев: Чиновник от военното министерство е замесен в истерията с отнемането на деца
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2019 16:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончев: Чиновник от военното министерство е замесен в истерията с отнемането на деца

/КРОСС/ Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им.
Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерски съвет по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата, предаде Дарикнюз.
„Разговарях с колегата Каракачанов, той обеща да провери и да вземе мерки.
Доколкото знам, това не е единственият служител на държавна служба, който има съпричастност, което е недопустимо", заяви Дончев.
„Ще проверя и взема необходимите мерки, ако се окаже вярно, че мой служител участва в разпалването на истерията около Стратегията за детето." Това каза в изявление в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от Агенция „Фокус".
„Всякакви глупости съм виждал, но това мина всички граници. Това има за цел да държи хората в подозрения, паника и страх, а това вече не е политически въпрос", коментира Томислав Дончев, като призова медиите да помагат истината по случая да излезе наяве.