Продадоха Ford за 1,54 милиона долара
Секция: Автомобили
10 Октомври 2019 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продадоха Ford за 1,54 милиона долара

/КРОСС/ По време на аукцион от Barrett-Jackson в Лас Вегас през изминалия уикенд, с нов собственик се сдоби доста специален екземпляр Ford. Става дума, разбира се, за суперколата GT и то във версия '66 Heritage Edition, произведена през 2017 година.
Точната цена, при която завърши наддаването, е 1,54 милиона долара. Интересното е, че това не е най-скъпият GT от последното поколение на модела, който се продава на търг, тъй като през януари месец подобен екземпляр събра 2,5 милиона долара.

 


Математиката показва, че продаденият през почивните дни GT набързо е осигурил печалба от близо един милион долара на собственика си. Уточняваме, че въпросният неизвестен човек е изчакал търпеливо двете години, които Ford налага като задължителни между доставката на колата от завода и потенциалната препродажба.
Припомняме, че американската фирма увеличи тиража на GT от първоначалните 500 до 1350 бройки в рамките на шест години. Сглобката се извършва от Multimatic в Канада. Все още не сме виждали екземпляр в България.