Предстоящи събития в страната за 10 октомври 2019 г.
Секция: Предстоящи събития
10 Октомври 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 10 октомври 2019 г.

/КРОСС/ ***
Атина.
Президентът Румен Радев ще участва в срещата на върха на държавните глави от групата „Арайолуш".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Радомир.
От 09.00 часа в АК „Електрик" министърът на образованието Красимир Вълчев ще присъства на
демонстрация на обучение на ученици от професионалната гимназия „Н.Й.Вапцаров" и ПГ по транспорт „Ю. Гагарин". По-късно министърът ще посети Брезник и Трън.

***
София.
От 9.00 в зала „Музейна" на БЧК на бул. „Джеймс Баучер"-76 Столичната организация на Български червен кръст организира дискусионен форум на тема: „Форми за превенция на агресията в училищата".

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание на ВСС.

***
София.
От 10:00 часа в НДК, ет. 5, ще се състои откриване на десетото юбилейно издание на единствения браншови кариерен форум в България за специалисти в аутсорсинг сектора - „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" 2019 г.

***
София.
От 10:30 часа на бул. „Цариградско шосе" № 72, Научен комплекс 2 - БАН, ще се състои откриването на първия в България Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление.

***
София.
От 10.45 часа в сградата на Министерството на енергетиката - София, ул. „Триадица" №8, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и гръцкият й колега - министърът на енергетиката и околната среда Константинос Хадзидакис ще подпишат в София Междуправителствено споразумение за установяване на данъчен режим по отношение на проекта за изграждане на междусистемна газова връзка ГърцияБългария.

***
София.
От 11:00 часа в зала „Конферанс 1/5" на Парк хотел „Москва", министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще открие Конференция за представяне на резултатите от прогнозите за развитието на пазара на труда за периода 2020-2034 година.

***
София.
От 12:00 часа в сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и
съобщенията, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще участва в представяне на резултатите от направеното проучване на тема „Българският тежкотоварен сектор".

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове, насрочени на 27 октомври 2019 г.

***
София.
От 14.30 ч. в зала 238 на Народното събрание Временната анкетна комисия за БНР ще изслуша главния прокурор Сотир Цацаров.

***
Варна.
От 10.00 часа в заседателната зала в административната сграда на „Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД ръководството на "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД има удоволствието да Ви покани на официалното представяне на проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура", на конкретен бенефициент „Водоснабдяване и канализация- Варна" ООД.В рамките на проекта на обща стойност 138,4 млн. лева ще бъдат реконструирани 22,5 км магистрални и довеждащи водопроводи, изградена канално-помпена
станция и 81 км канализационни мрежи.

***
Враца.
От 10.00 часа в Градската концертна зала на общината, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съвместно с Областна администрация - Враца и Община Враца, организира Форум на тема: „Проектите за качествено и достъпно водоснабдяване - ефективни политики за развитие на община Враца".

***
Разград.
От 11.00 часа ще се проведе месечният брифинг на директора на ОДМВР.

***
Смолян.
От 09.00 часа в Сесийна зала на Общината, ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Смолян.
От 10.00 във фоайето на РДТ „Николай Хайтов", ще се проведе изложение на фермерски продукти.

***
Търговище.
От 10.00 часа в двора на Комплекса за психично-здравни грижи в общността кв. Бряг ще се проведеЕсенен празник на приятелството.

***
Шумен.
От 10:00 часа с Ден на отворените врати и изложба Държавен архив Шумен ще отбележи Деня на архивите в България.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в центъра на града ще бъде открита предизборна шатра на Коалиция „БСП за България" и д-р Емил Караиванов.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на представителите на Коалиция "БСП за България", АБВ, "Движение 21", с участието на Весела Лечева, кандидат за кмет на Велико Търново и председателят на партия АБВ Румен Петков.

***
Кюстендил.
От 10.15 часа читалище „Братство" ще се проведе пресконференция на Местна коалиция "ГЕРБ, СДС, ВМРО, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци".