Владимир Петров: Зад арогантността на премиера към хората от Волуяк прозира страх
Секция: ПОЛИТИКА
01 Ноември 2019 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Петров: Зад арогантността на премиера към хората от Волуяк прозира страх От ГЕРБ не знаят какви хора и в какви условия живеят в този район на София, защото за 10 години не са стъпнали там, заяви кандидатът на БСП за кмет на "Връбница"

/КРОСС/ Зад арогантността на премиера към хората от село Волуяк прозира страх. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на район "Връбница" Владимир Петров, на когото в неделя предстои балотаж. Той и гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова в четвъртък привечер се срещнаха с хора, живеещи отвъд ж.п. линиите в село Волуяк.

"Сигурно много хора не знаят за това място, но то е част от европейската столица София, обясни Владимир Петров. - Не знаят, защото това място е забравено от Районната и Столичната община. Затова и господин премиерът не знае какви хора живеят там. Нито пък знае как живеят тези хора там. Вероятно той и екипът около него дори не подозират за средновековните условия, в които са принудени да оцеляват гражданите на европейската столица на това място. Затова ще им разкажа какво видяхме с Мая Манолова. Отвъд ж.п. линията във Волуяк хората нямат канализация, вода, има режим на тока, няма градски транспорт. Срещнахме отчаяни и до голяма степен обезверени хора. Да се спечели доверието им е трудно, почти непосилно начинание. И ги разбирам. След 10-годишното управление на ГЕРБ няма как да вярват в светлото бъдеще. Защото живеят в примитивни условия в краен район на европейска столица".

Според кандидата на БСП за кмет на "Връбница" Владимир Петров, поведението на премиера в студиото на bTV тази сутрин е било опит да употреби хората от Волуяк с користната цел да спаси кандидата на ГЕРБ за столичен градоначалник от обвинението за купен и корпоративен вот.

"Премиерът си позволи арогантно да нарече хората, живеещи във Волуяк "цигани", коментира Владимир Петров. - Това е недопустимо! Фактите са ясни - резултатите от ромските секции на първи тур показват истината. А лековатото хвърляне на обвинения към хората от Волуяк се надявам да ги мотивира да изберат промяната в неделя. Това е техният шанс! В неделя хората от "Връбница" и Волуяк имат възможност да изберат промяната към по-добро. Защото вече е съвсем очевидно, че подкрепата на сегашното статукво на нищоправене още 4 години би било равностойно на мазохизъм. В неделя всички имаме шанс да изберем промяната като гласуваме на балотажите с №56 за районни кметове и с №75 за Мая Манолова".