Северна Македония попадна в топ 3 на най- добрите дестинации за 2020 г.
Секция: Туризъм
04 Ноември 2019 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Македония попадна в топ 3 на най- добрите дестинации за 2020 г.

/КРОСС/ Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за 2020 г. в класацията на авторитетното издателство за книги за пътувания "Лонли планет" (Lonely Planet).

В класацията Best in Travel 2020, каквато издателството обявява всяка година през ноември за следващата година, Северна Македония е поставена на трето място благодарение и на "ребрандирането" с новото си име.

Страната, чиито граждани се отказаха от името Македония и приеха добавката "Северна", за да ускорят присъединяването към ЕС, се препоръчва заради древните традиции, запазената природа, гастрономията, защитеното от ЮНЕСКО Охридско езеро и наскоро обявения нов пешеходен маршрут High Scardus през Шар планина.

Скардус е латинското наименование на планинския масив. С обща дължина 495 км маршрутът обхваща граничните райони на Северна Македония, Косово и Албания.

България също е включвана в престижната класация.

Покрай избора си за европейска столица на културата през 2014 г. Пловдив беше препоръчан за посещение в класацията на най-интересните градове.

Листата за догодина се води от Бутан - наречен частица от хималайския рай. Страната се препоръчва заради уважението и грижата за културните и природните си ценности, устойчивостта на туризма, ограничаван и чрез специални такси за дневен престой.

Ето и целия списък:

1. Бутан
2. Англия
3. Северна Македония
4. Аруба
5.Свазиленд
6. Коста Рика
7. Холандия
8. Либерия
9. Мароко
10. Уругвай.