Георги Свиленски: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2019 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ

/КРОСС/ "Г-н министър, в държавата, в която Вие сте министър на вътрешните работи, нощес беше подпален имот на български гражданин и общински съветник от БСП, който в продължение на седмица е принуждаван да не присъства на днешната сесия на общинския съвет или ако присъства, да не гласува по предложението на БСП за председател на общинския съвет. И понеже не се е съгласил, тази нощ му е опожарен имотът". С тези думи в парламента заместник-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски се обърна към министъра на вътрешните работи по повод инцидента с имот на общински съветник от БСП в Борован.


Отправеният въпрос на Свиленски към министър Маринов е- какви мерки ще предприеме от днес нататък за сигурността на този и на всеки един български общински съветник, който бъде принуждаван да гласува под давление за ГЕРБ или за която и да е друга политическа сила. "През цялата кампания БСП предупреждаваше, че ГЕРБ използват цялата машина на държавата, за да осигуряват победата си и че министерството, което Вие ръководите, положи немалко усилия в тази насока. Примери много - и в Горна Оряховица, и в други места, където Вие, освен да осигурявате изборната победа на ГЕРБ, не положихте абсолютно никакви усилия да предотвратите 6 000 купени гласа в район Слатина, в кв. "Христо Ботев" за г-жа Йорданка Фандъкова и за районния кмет на Слатина от ГЕРБ. И когато обяснявате, че с 6 000 гласа не се избира кмета на София, с 3 000 гласа се избира кмета на Слатина обаче", каза още народният представител.


Свиленски припомни, че предстои не само в Борован, а и в цялата държава да се сформират общински съвети. "По същия ли начин ПП ГЕРБ ще упражнява терор върху българските общински съвети за избор на председател, който на тях им е удобен. И МВР ще продължи ли отново безучастно да гледа, да толерира и да оказва подкрепа само когато е удобно за управляващите?"- пита още той.