Специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев” стартират редовни прегледи във Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2019 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев” стартират редовни прегледи във Видин

/КРОСС/ Четирима специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев" ще стартират редовни прегледи на пациенти във Видин, като по този начин ще отговорят на нуждите за по-качествена здравна грижа на жените от цяла Северозападна България. Д-р Иван Димитров, д-р Петя Чавеева, д-р Стоян Певтичев и д-р Росен Билчев ще преглеждат по график всяка седмица в новоразкрития модерен кабинет за женско здраве в Медико-дентален център „Омега". Кабинетът е оборудват с високоспециализирана ултразвукова техника и всичко необходимо за предоставянето на най-съвременната акушеро-гинекологична грижа.


Д-р Иван Димитров ще осигурява на пациентките качествена онкопрофилактика, включваща прегледи, онкоцитонамазка и колпоскопия - златен стандарт за превенция на рака на маточната шийка. В началото на лятото той проведе първа серия от прегледи в крайдунавския град, при която през кабинета му преминаха близо 100 пациентки.
Ръководителят на отделенито по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев" д-р Петя Чавеева ще извършва високоспециализирани прегледи на бременни - първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология. Така бременните от Видин и региона ще могат да разчитат на прегледи от специалист, сертифициран от Фондацията по майчино-фетална медицина в Лондон и извършил първите вътреутробни операции в България.


Д-р Стоян Певтичев ще дава консултации на бъдещи майки, като неговите направления на работа са както нормално протичаща, така и патологична бременност. Той е част от екипа на родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев", апрегледът от внимателен и отдаден специалист е ключ към най-важното за всяка бременна - спокойствието.


Д-р Росен Билчев е акушер-гинеколог, но и специалист по образна диагностика. Във Видин той ще се ангажира с консултирането на двойки с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от насока как да продължат лечението си по пътя към мечтаното бебе. Освен това д-р Билчев ще приема пациентки за ехомамография - образно изследване на млечните жлези, което профилактира рака на гърдата.


Скоро пациентките от цяла Северозападна България ще могат да научат графика на специалистите в Медико-дентален център „Омега", както и телефона, на който ще могат да се записват и да получат цялата им нужна информация за изнесената практика. Стремежът на Медицински комплекс „Д-р Щерев" е повече жени да получават качествена медицинска грижа в най-важните периоди от живота си, а новата изнесена практика предоставя именно тази възможност на всяка дама, решила да се довери на доказани специалисти.