Завърши ремонтът на два виадукта по АМ "Тракия"
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши ремонтът на два виадукта по АМ "Тракия"

/КРОСС/ Завърши ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км на АМ "Тракия" в платното за Бургас, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". С приключването на ремонтно-възстановителните работи се осигурява нормалното движение в отсечката от 14-ти до 20-ти км на магистралата, в двете посоки.

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" ЕАД е работило изключително мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо, преди началото на зимния сезон, се посочва в съобщението.


На виадуктите при 17-ти км - с дължина 322 м, и при 18-ти км - с дължина 242 м, е рехабилитирана връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова хоризонтална маркировка.

В началото на юли т.г. приключи ремонтът и на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ "Тракия" в посока Бургас, напомнят от пътната агенция. С рехабилитацията на съоръженията значително е подобрена пътната безопасност в този участък от автомагистрала "Тракия". Осигурена е по-висока скорост и комфорт за преминаващите моторни превозни средства.

По-рано днес Пътната агенция съобщи, че е отворила три оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на 13.2 км от автомагистрала "Струма". За малко повече от 4 г. по план трябва да е построено платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Сръбският президент Александър Вучич пък съобщи, че утре, 9 ноември ще открие новите 86,9 километра магистрала, които ще свържат Ниш, Бела Паланка, Пирот, Димитровград и ГКПП "Градина" (и ГКПП "Калотина" на българската граница). На откриването ще присъства и българският премиер Бойко Борисов.