Приоритети на вицепрезидента
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2019 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приоритети на вицепрезидента

/КРОСС/„Единственото нещо, което искам категорично да ви заявя, че аз наистина съм от хората, които твърде вярвам и бих искала да работим за реално разделение на институциите".

Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. „Това е в основата на демокрацията. Всякакъв опит за влияние в една или друга посока е твърде неоправдан и не води до нищо добро", допълни тя. Вицепрезидентът коментира и отказа на президента Румен Радев да подпише указа за назначаванито на Иван Гешев за нов главен прокурор.

Тя е на мнение, че президентът е казал честно и откровено своето мнение. „Нека ВСС да си вземе своето решение, съответно и президентът ще реагира според това решение. Но отговорността, той вчера много категорично го заяви, всеки трябва да може да носи отговорността на поста, който заема и аз мисля, че той го доказва с поведението си", на мнение е Йотова.

По въпроса за отминалите местни избори вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че идеята на президента да се съберат политическите сили и институции, които имат информация за нарушения, да обсъдят какви промени могат да се направят е добра, и може да доведе до промени и решения на проблемите при провеждане на избори.