Спад в цените на петрола на фона съмнения за сделка между САЩ и Китай
Секция: ИКОНОМИКА
11 Ноември 2019 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спад в цените на петрола на фона съмнения за сделка между САЩ и Китай

/КРОСС/ Цените на петрола отбелязват спад в понеделник на фона на подновените съмнения относно перспективите за търговска сделка между Съединените щати и Китай*. Опасенията относно увеличаващото се предлагане също причиняват поевтиняване на фючърсите върху суровината, предава Си Ен Би Си.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 65 цента, или 1,04%, до 61,86 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американският лек суров петрол WTI възлизат на стойност от 56,65 долара за барел, което е понижение от 59 цента или 1,03%, предава investor.bg.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в събота, че търговските преговори с Китай се движат „много добре“, но Съединените щати ще сключат сделка с Пекин само ако тя е „правилната“ за Америка.

Шестнадесетмесечната търговска война между двете най-големи икономики в света забави глобалния икономически растеж и накара анализаторите да понижат прогнозите за търсенето на петрол, което предизвика опасения, че през 2020 г. може да се развие проблем с пренасищане на доставките.

Тръмп, също така, отрече твърденията за готовността на САЩ за отмяна на наложените мита, което за Китай е важна част от споразумението от „първа фаза“.

В контекста на въздействието на търговската война данните през уикенда показаха, че индексът на производствените цени в Китай е отбелязал най-големия си спад от повече от три години през октомври, тъй като секторът на промишлеността е отслабнал, засегнат от търговския спор и намаляващото търсене.