Служители на Kaufland България бяха отличени като „Спасители на детството“
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Ноември 2019 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служители на Kaufland България бяха отличени като „Спасители на детството“ Те са дарили близо 20 хил. лева в подкрепа на приемни семейства в цялата страна

/КРОСС/ Служители на Kaufland България получиха наградата „Спасители на детството“ на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) за дългосрочна подкрепа на приемни семейства.

Отличието беше връчено в тазгодишното издание на едноименните награди, в които НАПГ награждава личности и организации за приноса им в развитието на приемната грижа в България. Наградата за Kaufland България е поредно признание за усилията на компанията в контекста на нейната корпоративна мисия да подобрява качеството на живот в България.

„В Kaufland България вярваме, че без действия всяко добро остава само мечта. Затова всеки ден всеки от нас работи с убедеността, че заради мащаба на нашата работа всяко наше действие за решаване на значими обществени проблеми може да бъде вдъхновяващ пример и катализатор на реална промяна“, каза на церемонията по награждаването Анна Кастрева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

В стремежа си да поощри и развива доброволчеството и дарителството сред служителите си Kaufland България започна през настоящата година дългосрочно партньорство с НАПГ.

Така заедно с неправителствена организация, която се ползва с високо обществено доверие, компанията успя да предложи на своите служители възможност по прозрачен и директен начин да допринасят за благородна кауза. 

Всеки месец от екипа на Kaufland България даряват ваучерите си за храна в подкрепа на приемни семейства от цялата страна, като до момента под формата на ваучери са дарени близо 20 000 лева. Със средствата се подкрепят приемни семейства, които се грижат за малки деца, и такива, на които им предстои настаняване на дете.

Наградите „Спасители на детството“ са учредени от НАПГ през 2016 година. Тазгодишното им издание отбеляза и десетия рожден ден на организацията, в която членуват близо 900 приемни родители. Вече десет години НАПГ подкрепя децата, настанени в приемни семейства, консултира приемните родители и им оказва емоционална, психологическа и правна подкрепа.

През последните няколко години Kaufland разгръща своите действия за корпоративна социална отговорност под слогана „Действията носят промяната“.

Компанията непрекъснато работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. За периода от 2017 до 2019 година Kaufland България е инвестирала близо 12 милиона лева в проекти и инициативи за околната среда.

Наред с това компанията инвестира в проекти в подкрепа на талантливи деца и в помощ на уязвими групи. От средата на 2018 г. Kaufland е дарила близо 350 000 лева за социални проекти.