Меси изведе "Барселона" до успех в сблъсъка с "Атлетико"
Секция: СПОРТ
02 Декември 2019 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меси изведе "Барселона" до успех в сблъсъка с "Атлетико"

/КРОСС/ С късен гол на Лионел Меси "Барселона" пречупи "Атлетико" (Мадрид) в дербито на 15-ия кръг в Ла Лига. Каталунците се наложиха с 1:0 във визитата си на "Уанда метрополитано", което им позволи да останат на върха в класирането.

"Барселона" има 31 точки, с колкото е и "Реал" (Мадрид), като двата тима делят първата позиция. Трети е "Севиля" с 30, а "Атлетико" остана едва шести, като има шест точки по-малко от каталунците.

Победата е първа за "Барселона" на новия стадион на "Атлетико", след като предишните два мача завършиха 1:1.

Дербито на кръга в Испания предложи много емоции. През първата част "Атлетико" имаше по-чистите положения, като удари греда, а веднъж и Марк-Андре тер Стеген трябваше да се намесва решително след изстрел с глава на Алваро Мората.

"Барселона" имаше предимство след почивката, като не позволи на "Атлетико" да отправи нито един точен удар за вторите 45 минути. Каталунците действаха по-агресивно, но въпреки натиска си не успяваха да стигнат до гол.

Всичко се промени в 86-ата минута, когато Меси тръгна през центъра на терена, направи двойно подаване със Суарес и с красив изстрел с левия крак реализира - 0:1.