Борисов в Мадрид: Изменението на климата няма да подмине никого
Секция: ПОЛИТИКА
02 Декември 2019 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов в Мадрид: Изменението на климата няма да подмине никого

/КРОСС/ ”Обсъдихме важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС. Разговарях с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Сърдечно й успех пожелах на новата позиция. И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", каза премиерът Бойко Борисов.

В Мадрид започна 25-ата конференция на ООН по изменение на климата. Лидерите на страните от ЕС се срещнаха с новите председатели на ЕК Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел.

В разговора си с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин Борисов сподели страховете си, че живеем във време, в което религиите твърде често се използват с користни цели.

"В този смисъл, винаги съм работил за издигането авторитета на вярата пред обществото. В България различните религиозни общности съжителстват в мир и разбирателство. Предадох почитания си към Негово светейшество папа Франциск чрез държавния секретар Паролин", допълни премиерът.

Домакин на световния форум, посветен на климатичните промени, е испанският премиер Педро Санчес Перес- Кастехон.

Предстои лидерите общността да обсъдят редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарните механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.