Едмонд Назарян: Много обичам да съм шампион, това е в кръвта ми
Секция: СПОРТ
12 Февруари 2020 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Едмонд Назарян: Много обичам да съм шампион, това е в кръвта ми

/КРОСС/ „Много обичам да ставам шампион. Това е в кръвта ми. Предаде ми го баща ми", това бяха първите думи пред БНР на 18-годишният Едмон Назарян след като спечели титлата в категория 55 килограма на европейското първенство по борба, което се провежда в Рим.

„Мисля, че очаквах тази титла. Излязох да стана шампион нищо, че това ми беше първо състезание при големите, при по-опитните. Давам всичко от себе си и виждате, че се получава. Нямам притеснения. Излизам и показва каквото съм работил на тренировките, просто го усъвършенствам. Направих първата стъпка при мъжете. При дебюта си станах шампион. Това е голяма радост", сподели още младата ни надежда.

Едмон Назарян е син на двукратния ни олимпийски шампион Армен Назарян, който е старши треньор на националния отбор и в Рим беше най-щастлив от успеха на своя наследник:

„Много ще се радвам ако Едмон ме надмине. Пожелавам му два пъти повече титли, защото ми е син. Радвам се, че той има воля, каквото повечето хора нямат. Той трябва да продължи да се бори за да стане световен и олимпийски шампион. Преди тези срещи разбира се имах притеснения, все пак той е на 18 години. Включихме го в състава на майтап, а той стана шампион", сподели пред БНР Армен Назарян.