Гърция преговаря с Volkswagen за производство на електромобили
Секция: Автомобили
12 Февруари 2020 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция преговаря с Volkswagen за производство на електромобили

/КРОСС/ Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща с делегация на „Фолксваген" (Volkswagen) във връзка с проект за производство на електромобили.

Гръцкото правителство е силно ангажирано с насърчаването на ползването на електромобили като стратегически приоритет, съобщава сайтът на Министерството на външните работи.

Във връзка с това делегация на високо равнище на „Фолксваген" е на посещение в Кавала и Тасос с цел проучване на възможностите на местната инфраструктура в областта на производството на електромобили.

Заместник-министърът на външните работи по икономическа дипломация Костас Фрагоянис и делегацията на автомобилния концерн ще оценят на място данните от проучването.

Служители, работещи в областта на икономическата дипломация, вече са предприели съответните действия за събиране на данни за трафика и пътните мрежи на други острови с подобен размер.

Подчертава се, че на този етап всички разговори между гръцкото правителство и „Фолксваген" имат предварителен характер и няма взети решения и уговорен график за сключване на споразумение.