Гришо падна от 18-годишен канадец в Ротердам
Секция: СПОРТ
13 Февруари 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гришо падна от 18-годишен канадец в Ротердам

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров преустанови участието си на АТП 500 в Ротердам на осминафиналите след поражение в два сета от Феликс Оже-Алиасим (4:6, 2:6) за малко под час и двайсет минути игра в зала „Ахой". Въпреки чистата загуба за родния тенисист, той показа добра игра срещу 18-годишния канадец, но поставеният под №21 Алиасим изигра превъзходен мач в нидерландския град и в крайна сметка заслужи продължаването си напред на турнира, провеждащ се в зала, съобщава GONG.

В първия сет Алиасим проби при 2:3, но при последвалия си сервис-гейм канадецът допусна бърз рибрейк и Гришо се върна в мача. Всичко вървеше добре за българина, но при следващия негов сервис-гейм той допусна втори пробив, който спомогна на Оже-Алиасим да продължи уверено частта и да вземе първия сет.

Втората част пък премина изцяло по исканото от Оже-Алиасим, който в третия гейм проби сервиса на българина. Димитров имаше няколко шанса да върне пробива на опонента, но вместо това тъмнокожият Оже-Алиасим реализира втори пробив за 5:2 и с категоричен сервис гейм приключи мача.

Така, Алиасим вече очаква на 1/4-финалите триумфиралия между Алиаш Бедене и Стефанос Циципас, които играят на 13-и февруари.