Предстоящи събития на 14 февруари
Секция: Предстоящи събития
14 Февруари 2020 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 14 февруари

/КРОСС/ ***
Мюнхен
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността. В конференцията ще участва и вицепремиерът Екатерина Захариева.

***
Ивайловград.
От 11.00 часа на пл. „Тракия" президентът Румен Радев ще присъства на празничен молебен, а от 11.20 ч. ще отправи приветствие към жителите и гостите на града, след което ще се включи в ритуала по зарязване на лозята.

***
Ивайловград Свирачи
От 12.15 ч. в село Свирачи държавният глава Румен Радев ще се включи в отбелязването на празника.


Пазарджик/Славовица
От 10.50 ч. вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в село Славовица в област Пазарджик, където с неговите жители и гости ще отбележи Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан.


***
София
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.


***
София.
От 15.00 ч. в зала „Изток" на Народното събрание председателят парламента Цвета Караянчева и председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов ще се срещнат с американски генерали и участници в курса „Капстоун".

 

***
Албена
От 10.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Седмата годишна среща на Националния борд по туризъм.


***
Русе/ Нисово
От 10.00 ч. в село Нисово, Община Иваново, област Русминистър Десислава Танева ще участва в ритуал по зарязване на лозя в село Нисово в област Русе.


***
София
От 11.30 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъдат представени разчетените „Нови документи за издирването и следствието срещу Васил Левски и участниците в Арабаконашкия обир".

***
София
От 9.30 часа в Дома на Европа ще се проведе конференцията "NO HATE-BG: Заедно в защита на малцинствата от престъпления от омраза".

***
София
От 9.30 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Стефан Гевгелийски и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 9.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Принс Боро за кумулиране на наказанията.

***
София
От 10.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илия Стоилов и група за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Румен Видов за длъжностно присвояване.

***
София

От 10.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Николай Банев, Евгения Банева и Мария Банева за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. в НДК ще се проведе Хендмейд фест код: Любов.

***
София
От 11.00 ч. в Музея на „Земята и хората" Кирило-Методиевският научен център при БАН организира традиционното академично отбелязване на паметта на св. Кирил.

***
София
От 11.00 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мартин Антов и група за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София
От 13.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Райна Петрова и Надежда Минчева за престъпление по служба.

***
София
От 15.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Борислав Лазаров и Иван Николов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 15.00 часа до 18.00 часа на метростанции „Сердика" и СУ „Св. Климент Охридски" доброволци на БМЧК ще разпространяват информационни материали и ще приканват минувачите да станат част от кампанията, като завъртят „Колелото на късмета" и изпълнят действията, посочени в различните сектори.


***
София
От 18.00 ч. в Националния политехнически музей ще се проведе специална вечер, фокусирана върху виното, любовта и науката.

***
София
От 18.30 ч. в клуб 1 на НДК ще се състои премиерата на книгата „Очевидната скрита истина за емоциите".

***
София
От 19.30 ч. в Литературен клуб „Перото" ще се състои концерт на група P.I.F.

***
София
От 20.00 ч. в зала 1 на НДК ще бъде представено шоуто „Влюбени в себе си".

***
Асеновград.
В 10.00 часа в зала 305 на третия етаж в сградата на общината при заместник-кметът на Асеновград инж. Петър Петров ще гостува първото бебе за 2020 г. и неговите родители.

***
Асеновград.
В 09.00 часа в Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) ще гостуват ученици в 9-ти и 10-ти клас на ПГ "Свети Патриарх Евтимий" в града.


***
Благоевгнрад/село Яхиново
В 11.00 часа на входа на село Яхиново, управителят на „Напоителни системи" ЕАД, клон „Струма-Места" г-н Марио Михов и директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район" - Благоевград инж. Радослав Георгиев ще проведат съвместна пресконференция.


***
Бургас

В 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени събитията в Бургас, посветени на най-значимия за стоматолозите и денталните специалисти Световен ден на оралното здраве.


***
Бургас.
От 11.00 часа е предвидено тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметника на проф. Асен Златаров.

***
Бургас.
От 17.30 часа до Регионалната библиотека "Пейо Яворов" на ул. "Алеко Богориди" 21 ще се проведат филмови прожекции на открито.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в зала „Петя Дубарова" в куклен театър „Морско казино" ще се състои прожекцията на „Цигуларката".

***
Варна.
От 10.30 ч. в зала „Одесос" в сградата на Археологически музей - Варна Регионалният исторически музей организира пресконференция.

Варна.
От 17.00 часа в отдел „Изкуство" - Регионална библиотека „Пенчо Славейков" - Варна ще се проведе среща на почитателите на Амур и френското кино в една романтично-мистериозна комедия, посветена на най-голямата „ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ" - любовта. Модератор на срещата е Елица Матеева.

***
Велики Преслав.
От 11.00 часа на площада пред читалището ще бъдат наградени победителите в конкурса „Баш винар 2020", а от 12.00 часа е предвидено ритуално зарязване и водосвет на лозов масив край града.

***
Велико Търново/Калифарево
От 10.00 ч. на площад „България" ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан.

***
Велико Търново
От 11.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по проекта на Община Велико Търново „FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти

***
Велико Търново
От 16.00 ч. ще се проведе благотворителен базар, средствата от който ще се използват за закупуване на материали за Арт-работилницата на Дневен център за деца с увреждания. Доброволците ще проведат и тематично обучение в ПУ „Теодосий Търновски".


***
Велико Търново
От 17.30 ч. в изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложбата „Арт Розалиада - живописен пир на любовта и виното 2020"

***
Враца
От 12.00 ч. в ЕВК „Св. Софроний Врачански" ще се проведе общоградско честване на празника Трифон Зарезан.


***
Враца
От 12.00 ч. в Двора на Етнографско-възрожденския комплекс ще бъде отбелязан народния празник Трифон Зарезан.

***
Враца
От 18.00 ч. в куклена зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Малки куклени истории".


***
Враца
От 19:00 ч. е планирано Неон парти, съвместно с Младежки дом - Враца.


***
Габрово
От 19.00 ч. в ДТ „Рачо Стоянов" Габровският драматичен театър подготвя нов спектакъл - „Òрото ламя".


***
Горна Оряховица
От 12.30 часа в НЧ „Пробуда - 1904" в кв. „Калтинец" ще започне честване на Трифон Зарезан

***
Добрич
От 10.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич" ще се проведе Празничен фермерски пазар.

***
Добрич
От 10.30 ч. пред Община град Добрич ще се проведе ритуал по отбелязване на Трифон Зарезан.

***
Добрич
От 11.00 ч. В АЕМО „Стария Добрич"ще се състои Възстановка на ритуал „Зарязване на лозата - Трифон Зарезан".

***
Добрич
От 10.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич" ще се проведе Празничен фермерски пазар.

***
Добрич
От 11.00 ч. В Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе работа с деца.

***
Добрич
От 12.30 ч. в Младежки център - Добрич, зала 3 ще се проведе среща - дискусия на тема „Св. Валентин или Трифон Зарезан".

***
Добрич
От 12.30 ч. в район - паметника на Стефан Караджа ще се състои инициатива „Общувай със сърце" за насърчаване на позитивния диалог между младите хора.

***
Добрич
От 17.00 ч. във фоайето на Младежки център - Добрич ще се проведе вечер на настолните игри „Да общуваме реално, а не виртуално"


***
Добрич
От 19.00 ч. във фоайето на Младежки център - Добрич, фоайе ще се проведат бързи срещи и други игри по повод 14 февруари - Св. Валентин.


***
Кюстендил.
От 15.00 ч. в центъра на Кюстендил ще бъде поставен голям постер за снимки на влюбени. В центъра на Дупница от 16.00 ч. ще се проведе информационна кампания по темата. Ще бъде поставен и постер за снимки на влюбени.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа във фоайето на културния институт ще бъде открита изложбата на школата „Новите майстори" - „ТЯЛО -то".

***
Ловеч
Кампанията ще се реализира в централната част на града, където доброволците на БМЧК ще раздават валентинки, направени от тесто, послания под формата на различни оригами и презервативи в подходящи опаковки, изработени от тях. Ще могат да се правят снимки с Купидонка и Трифон.

***
Монтана
От 12:00 ч. до 14:00 ч. на площад „Жеравица" ще има информационен пункт с експерти, доброволци и симпатизанти на БЧК, които ще консултират и раздават образователни материали за ХИВ/СПИН, ще призовават гражданите да се включат в игри „Как да се обичаме безопасно" с награди, валентинки, трифонки и ръчно направени картички.

***
Несебър/ село Гюльовца
От 9.00 ч. пред кметството ще се проведе Десетото юбилейно издание на Празника на младото вино в село Гюльовца.

***
Несебър
От 18.00 ч. във фоайето на Артиум център ще се проведе концерт на вокален квартет „New wave" и солисти към ОДК - Несебър.

***
Перник /Ковачевци
От 9.30 ч. в храм „Св. св. Кирил и Методий" в село Ковачевци епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света литургия по повод Успението на СВ. Константин Кирил- Философ.

***
Плевен
От 10.00 ч. в Институт по лозарство и винарство - Плевен ще се състои традиционният празник „Трифон Зарезан".

***
Плевен
От 14.00 ч. на централния градски площад младежите от БМЧК ще раздават брошури и презервативи. Преди това, от 12.40 ч. в МГ „Гео Милев", ще има презентация на тема: „ХИВ/СПИН и сексуално предавани болести" и викторина „Колко познаваш половинката си?. От 13.00 ч. АНТИСПИН кампания с раздаване на брошури и презервативи ще има и в МУ-Плевен.

***
Пловдив
От 9.30 ч. в 2 зала на Окръжен съд Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимия И.Р.

***
Пловдив.
В 10.30 часа във Висшето училище по агробизнес развитие на регионите младежите от БЧК ще проведат информационна кампания във връзка с Деня на влюбените. От 15.00 часа червенокръстците ще се позиционират на центъра на града, в пространството между ул. „Княз Аленсандър I" и ул. „Доктор Георги Вълкович".

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Джумая джамия ще се проведе традиционното Кафе на толерантността.

***
Пловдив
От 13.00 часа българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще участва в дискусия с учениците от Националната търговска гимназия в Пловдив.

***
Пловдив
От 14.00 ч. в 2 зала на Окръжен съд Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимия С. Д.


***
Сливен
От 12:00 ч. на главната улица в Сливен доброволците на БЧК ще организират информационна акция за превенция на рисковото сексуално поведение.


***
Стара Загора
От 10.30 ч. в ЦДГ „Мечо Пух" № 5 ще се проведе целогодишната образователна кампания на къща музей „Гео Милев" „Четем заедно с..."

***
Стара Загора
От 12.00 часа на пешеходната зона от южната страна на сградата на Община Стара Загора членовете на Младежки общински съвет, на Детски съвет и Международен младежки център ще предложат на гражданите послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина в рамките на Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право".

***
Стара Загора
От 12.30 ч. в НЧ „Климент Охридски 1858" ще се проведе музикално-танцов спектакъл „Вила се лоза винена".

***
Стара Загора
От 18.00 ч. в НЧ „Климент Охридски 1858" ще се проведе Младежка Трифониада.

***
Стара Загора
От 18.00 ч. в зала „Байер" ще бъде открита изложба живопис на Радослав Иванов .

***
Стара Загора
От 19.00 ч. в Оперен театър - Стара Загора ще се проведе концертно изпълнение на операта „Дон Жуан".

***
Хасково.
От 14.00 ч. на пл. „Свобода" Превантивно-информационния център по наркотични вещества - Хасково организира иницианива под мотото „Обичай разумно - дарявай любов".

***
Хасково
От 15.30 и от 16.00 часа в Ритуалната зала Община Хасково ще сключва граждански бракове безплатно.

***
Хасково
От 17.30 часа в концертната зала на Младежки център - Хасково ще бъдат наградени победителите в конкурса „Чудото любов"

***
Шумен.
От 11.00 часа в лозов масив край града ще се извърши традиционно зарязване на лозята на празника Трифон Зарезан.- отразява Ивелина.


***
Шумен.
От 12.00 до 14.00 часа пред сградата на областната управа ще се проведе базар с предоставяне на информационно- образователни материали по темата „Хив/Спин.