• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Преглед на печата за 30 април

Преглед на печата за 30 април

/КРОСС/  "Труд"

Земеделското министерство и Агенцията по безопасност на храните тормозят фермери в Болярово, алармира от първа страница "Труд". Спрели са субсидиите на Ана Петрова и съпруга ѝ, които не позволиха стадото им да бъде умъртвено миналата година. Девет месеца след злополучната кампания, в която бяха избити десетки невинни животни, в стадото на Петрова няма зараза. "Труд" цитира фермери от друго засегнато село - Шарково, които заявяват "...  избиха здрави животни." Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев репликира "...имало е вирус". Вестникът разработва темата под тематичното заглавие "Геноцид".

"Дума"

"Още 14 училища затвориха врати" е водещото заглавие на "Дума". 16 300 ученици са отпаднали през миналата учебна година. Студентите са с шест хиляди и деветстотин по-малко според статистически данни. 

"Телеграф"

"Половината спа хотели са менте", информира "Телеграф". Те нямат официален сертификат за лечение с минерална вода, въпреки че се рекламират като балнеоцентрове. Съгласно Закона за туризма те трябва да сменят името си и да не се рекламират като балнеообекти. В интервю за "Монитор" Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма, заявява, че конкурентите ни правят по-силна реклама за туризма си. Според него трябва ни мощно представяне на България в социалните мрежи. Занков информира, че е отчетен спад на туристи през изминалия зимен сезон с малко над два процента.

"24 часа"

Анализ на Института за пазарна икономика установява, че осем от десет автомобила в Европа са с части, произведени в България, пише на първа страница "24 часа". 90 на сто от сензорите на въздушните възглавници се правят у нас. Бързо разрасналият се автосектор не е само заради евтината работна ръка, пише в анализа. В поместения в "24 часа" доклад на Института за пазарна икономика се прави преглед на чуждестранните преки инвестиции в бранша. Сред инвеститорите има производители от високотехнологичния сектор. За последните десет години броят на наетите в производството на автомобилни части българи е нараснал двойно на повече от 20 хиляди души.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.