• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Осрам отваря нов завод в България

Осрам отваря нов завод в България

/КРОСС/ Осрам, водещ световен експерт в областта на осветлението и технологиите, стартира дейността в своето първо производствено звено в град Пловдив.

На площ от 16 000 кв.м. за европейския пазар ще се произвеждат светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвери, сензори и системи за контрол на светлината. В следващите месеци в новия завод ще работят 900 служители. Централното местоположение на град Пловдив предлага директен достъп до ключови европейски транспортни коридори.

"За нас е удоволствие да съобщим, че започваме производство в най-новата си фабрика в град Пловдив. Заводът ще помогне на Oсрам да отговори на нарастващото търсене на решения за цифрово осветление, които се използват например в интелигентни сгради или в интелигентни градове", съобщи Стефан Кампман, главен технически директор на OSRAM Licht AG.

„Помня през 2015 г. амбициозното начинание, което екипът на OSRAM ми представи. Като политик съм длъжен да представя България пред чуждестранните инвеститори в най-добрата светлина, но проектът определено ми се струваше изключително амбициозен от бизнес гледна точка. Днес съм щастлив да бъда сред вас на откриването и не мога да не споделя, че съм впечатлен от бързината и високото качество, с които проектът достигна до зрялата си фаза", коментира Томислав Дончев, заместник министър-председател.

Церемонията по полагане на първа копка на завода се проведе през март 2016 г. Инвестицията възлиза на около 25 млн. евро. Заводът в Пловдив е елемент от стратегията за цифровизация на Oсрам, тъй като тук ще се произвеждат продукти за интелигентни сгради и интелигентни градове. Тя е част от бизнес единицата на Osram - Digital Systems, която разработва, произвежда и продава електронни компоненти и системи за осветление. Продуктовата гама включва светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвери, сензори и системи за управление на осветлението за интелигентни сгради.

Digital Systems обслужва клиенти като производители на арматура, електротехници, осветители, архитекти и строителни предприемачи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.