• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Русия одобри закона за независим интернет

Русия одобри закона за независим интернет

/КРОСС/ Руските депутати одобриха на второ четене спорен законопроект, който цели Русия да разполага с независим от големите световни сървъри интернет, предаде AFP, цитирано от факти.бг.

Според властите законовата мярка ще гарантира по-голяма самостоятелност на руския интернет и защита от външни намеси. Текстът, одобрен днес с 320 на 15 гласа, трябва да мине на трето четене, а после да бъде одобрен и от горната камара на парламента (което е чиста формалност), преди да бъде подписан от президента Владимир Путин.

Критиците на новия закон виждат в него средство, чрез което властите ще засилят контрола си върху мрежата. Те предупреждават, че той може да разруши интернета в Русия и да бъде използван за задушаване на инакомислието. На второто четене са били внесени 27 поправки, повечето от които уточняват пълномощията на държавните органи.

Според формулировката на вносителите законопроектът за т.нар. "Рунет" има за цел да гарантира устойчива работа на руския сегмент от интернет в случай, че той бъде изолиран от инфраструктурата на световната мрежа. Текстът предвижда създаването на инфраструктура, която ще осигури функционирането на руските интернет ресурси в случай на невъзможност руските оператори да се свържат с чуждестранните интернет сървъри.

Руските доставчици на интернет трябва да осигурят също наличие в мрежите им на "технически средства", които дават възможност за "централизиран контрол на трафика" за противодействие на евентуални заплахи. Няколко хиляди души протестираха в началото на март в Москва срещу законопроекта, който те отхвърлят като цензура и опит за изолиране на страната от останалия свят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пич

Анонимкото, дето е писал простотии по адрес на Русия, да знаеш, тъпо, просто и малоумно герберасто седерасто соросоидно педерасче, че в Русия има много повече демокрация, независимост и свобода. Аре бегай сега врътни една свирка на вмирисания гнусен евреин Шорош.

12.04.2019 10:16:40

Анонимен

Абе къде ги измисляте тези заглавия , че то в Русия има ли нещо независимо бе .... Всичко в тази държава е зависимо ... от волята на най крадливата клика в нейната история .

11.04.2019 22:17:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.