• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЕК: Италия трябва да следва "отговорна" бюджетна политика

ЕК: Италия трябва да следва "отговорна" бюджетна политика

/КРОСС/ Италия трябва да се стреми да следва "отговорна" бюджетна политика, заяви вицепрезидентът на Европейската комисия, отговарящ за еврото - Валдис Домбровскис в интервю за в. „Ханделсблат“, информира БГНЕС. 

Неговото изявление идва в момент, в който зараждащата се популистка крайно дясна коалиция в Италия посочи като свой избор за премиер един малко известен на политическата сцена адвокат.

"Ние считаме, че е важно италианското правителство да остане на ход в провеждането на отговорна бюджетна политика", каза Валдис Домбровски, отбелязвайки, че Италия има второто най-високо ниво на държавен дълг след Гърция.

Дългът на Италия от 2,3 трилиона евро представлява 132% от брутния вътрешен продукт (БВП), което е най-високият коефициент навсякъде в Европа, с изключение на Гърция. ЕС прогнозира, че италианският държавен дълг ще остане 130% над нейния БВП тази година. Това е повече от два повече от 60-процентовия таван на ЕС. Ето защо Брюксел се безпокои, че Италия продължава усилията си да съкрати огромните си дългове в съответствие с правилата на ЕС, като се опасява, че новото правителство в Рим ще се стреми да увеличи публичните разходи.

„Договорът за правителство на промяната“ между Движението "Пет звезди" и националистите от „Лига“ отхвърля строгите икономии, които трябва да се прилагат вследствие на финансовата криза, и предвижда твърдолинейни действия в областта на имиграцията и сигурността. Описаните в документ от 580 страници действия, съпроводени от сериозни разходи финансови мерки и евроскептичният му тон разтревожиха финансовите пазари.  Домбровски отбеляза, че планът на коалицията за драстично намаляване на данъците и обратно намаляване на пенсиите със задна дата ще излезе скъпо.

Само можем да съветваме да останата на курса на икономическата и фискалната политика, да стимулират растежа чрез структурни реформи и да поддържа бюджетния дефицит под контрол", каза вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.