• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Проговори Иванина, обвинена от потърпевши, че върти измами с общински жилища

Проговори Иванина, обвинена от потърпевши, че върти измами с общински жилища

/КРОСС/ Миналата седмица БТВ показа измамени хора, които разказват как са платили между 8000 и 45 хил. лв. за закупуване на евтини общински жилища. Всички те дали парите си на жена, която се представяла за близка на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера Бойко Борисов.

Днес телевизията показа Иванина, жената, която според потърпевшите, ги е измамила.

Верка Стоянова е първата от няколко зрители, които се свързват с телевизията, за да разкажат, че са били жертва на една и съща измама. Непозната жена, която се казва Иванина, спечелила доверието им във „Фейсбук" и обещала да уреди да си купят евтино жилище.

След неуспешните опити да открият Иванина на официалния й адрес, от свои източници БТВ научават къде живее семейството й. На място на екипът им отваря непознат мъж, който твърди, че на адреса няма Иванина. След няколко минути обаче жената излиза.

Тя представя съвсем различна версия на историята с Верка. „Ние имахме с нея съвсем други отношения. Пари в заем, но не и пари, за да й уреждам такива работи", твърди Иванина. По думите й тя е получила от Верка 10 хил., които „така се случи, че станаха 20 хиляди". „Без срок за връщане", пояснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на жената пари за общинско жилище, тъй като тя го убедила, че може да го закупи много евтино - на цени от 25 до 40 хил. лв.

"Никой за нищо не съм убеждавала", заяви Иванина. „Аз общински жилища няма как да раздавам, защото самата аз нямам дом", допълва тя, като отказва да коментира за какво са й давали пари.

По повод твърденията, че Иванина урежда общинските жилища с помощта на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя казва, че никога не го е правила. „Аз не мога да се възползвам от името на г-жа Фандъкова и на г-н Борисов. И лично ще ги потърся, за да се извиня, когато приключат нещата, за замесване на тяхното име от моя страна", допълва Иванина.

Жената е категорична, че никого не е измамила. „Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да докажа, че с пари не разполагам", допълва тя.

Иванина е категорична, че оттук нататък ще разговаря по темата само с адвокат. Изправени пред неловка ситуация, потърпевшите имат труден избор - да признаят пред разследващите, че са искали да платят подкуп за евтин общински имот или да преглътнат, че са били твърде наивни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.