• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

АБВ със самостоятелни листи на местните избори

АБВ със самостоятелни листи на местните избори

/КРОСС/ ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Решението бе взето след заседание на Националния съвет на партията, съобщи заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов пред медиите.
"Разбира се, в допълнение на взетото решение, след задълбочен анализ и на това какво имаме в момента в местната власт, как сме представени, ние поставихме и своите цели, които задължително трябва да бъдат свързани със запазване и увеличаване на нашето представителство по места. Това са общински съветници, кметове на населени места и кметове на общини. Не на последно място беше взето решение за формат на явяване по места, където знаете, че ние сме организация с достатъчно добра коалиционна култура. Уважаваме изключително много партньорите, с които сме работили и продължаваме да работим, като коалициите, които ще формираме по места, следва да бъдат приоритетно с организациите и политическите партии част от „Коалиция за България" и политически субекти и политически организации, представители на ляво-центристкия спектър в страната".
Маринов посочи, че ПП АБВ има достатъчно основания и потенциал да увеличи участието си в местната власт, които отстоява последователно през годините.
Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че партията ще търси не просто подобряване на резултата си, но като основната ни задача си поставя засилването на участието на левицата в местните органи за самоуправление.
„Анализът, който правим е, че представителството на левицата в местните органи за самоуправление в изтичащия мандат е катастрофа. Левицата няма нито един кмет на областен център, няма нито един кмет или по-скоро много малко кметове на околийски центрове. Това са големите общини с историята в миналото. Това означава, че имаме волята и приемаме проявения от БСП към партията интерес на различни нива - общинско, областно, национално с готовността да се търсят решения, които да доведат до слагане на началото на разделяне между ПП ГЕРБ и държавата", каза Петков и добави, че главната, основната политическа задача, която партията си поставя, е рязко разделяне на ПП ГЕРБ и държавата.
Румен Петков коментира и въпроса за премахване на машинното гласуване като възможност за местния вот.
„...Т.е. във всички избори, които касаят структурирането на властта в България машинното гласуване да бъде елиминирано. Ако се вгледаме в статистиката от последните няколко избора, ние ще видим, че сме достигнали до един изключителен резултат. 300 хил. или 8% недействителни бюлетини 2017 г. в парламентарните избори. Не знам дали разбираме какво означава това? 300 хил. гласа са горе-долу гласовете, които ДПС получи на последните избори, т.е. третата политическа сила в страната. Това очевидно е инструмент за манипулиране на изборния резултат. Назад в парламентарните избори 2014 г. са 218 хил. невалидните, 2013 - са 90 хил. ", каза още Петков. Той смята, че политическите партии в парламента, без съмнение, са заинтересовани от този инструмент.
„Ние настояваме не за преразглеждане на изборния резултат, а от тези избори да бъдат изведени недействителните бюлетини и с участие на експертиза на политолози, на представители на академичната общност, на Централните избирателни комисии в този период от време да се разгледат недействителните бюлетини". Един от инструментите за минимизиране на множество невалидни бюлетини , като изборен резултат, е машинното гласуване, категоричен е Румен Петков. Партията ще настоява машинното гласуване да бъде въведено като единна норма по най-бързия начин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.