• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Корнелия Нинова до европейските посланици: Да превърнем България в свободна и демократична държава

Корнелия Нинова до европейските посланици: Да превърнем България в свободна и демократична държава
Репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха и след изборите

/КРОСС/ "Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх". Това се казва в писмо, изпратено от Корнелия Нинова до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори.

Председателят на БСП подчертава, че въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си. Нинова отбелязва, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани, имало е изкривяване на вота и посочва за пример София, където по нейните думи манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.


"Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно", продължава Корнелия Нинова. Със запахи от уволнение са се сблъскали и други симпатизанти на партията, заети в общински дружества и администрация.
В писмото Нинова ясно заявява готовността на партията да защити всеки неин поддръжник с всички политически и законови средства. "Моля Ви за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма", завършва тя.

 

Ето и пълния текст на писмото:

Ваше превъзходителство,

Както вече знаете, в България се проведоха редовни избори за местна власт и бяха избрани членовете на общински изборни органи. Въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си.

Бих искала да използвам случая да Ви информирам за нашата оценка за проведените избори. Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх.

Не само тези практики изкривиха резултата от гласуването, на места резултатите бяха откровено фалшифицирани. Един очевиден пример бяха резултатите в София, където манипулациите на гласуването и резултатите бяха безпрецедентни.

Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно. Подобно е положението със свекървата на кандидат за общински съветник. Други наши симпатизанти, заети в общински дружества и администрация, също са били заплашвани с уволнение. Имаме случаи, когато започва данъчна проверка срещу наши кандидати.

БСП е твърдо решена да защити всеки наш поддръжник с всички политически и законови средства. Но това не може да продължава повече. Още веднъж Ви моля за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма.

С уважение,
Корнелия Нинова
Председател на НС на
Българска социалистическа партия

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.