• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Паргов: Липсата на перспектива и неравенствата са неща, с които БСП няма как да се примири

Паргов: Липсата на перспектива и неравенствата са неща, с които БСП няма как да се примири

/КРОСС/ Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП-София и на групата на „БСП-лява България" в СОС, в интервю в предаването „Какво работят за София софийските избраници?" в ефира на Радио К2.

Инициативата на БСП-София да подари на кмета Йорданка Фандъкова Наръчник за редене на паветата в София от 1936 г.

„От ГЕРБ обявиха, че БСП започвате предизборна кампания с жеста, който направихте към Йорданка Фандъкова, книгата, която ѝ подарихте днес?", започна разговора водещата Деница Гацинска. Калоян Паргов отговори: „Очевидно ГЕРБ са притеснени, че не само те са в постоянна предизборна кампания, а и ние си научихме урока, че трябва да сме в постоянна предизборна кампания на пулса на проблемите на хората, на пулса на техните очаквания, на пулса на техния гняв към това, което все още не е направила за тях общината като данъкоплатци, на което те имат право!". Той обясни, че правилникът от 1936 г., който са подарили на кмета на София, показва важността на занаята как се редят павета. Председателят на столичните социалисти подчерта, че жестът не е бил ироничен, а е свързан с желанието да се припомнят добре забравени практики.

Зададените от Калоян Паргов и Иван Таков въпроси към кмета Йорданка Фандъкова за икономическата рамка на градския транспорт.

Калоян Паргов обясни, че все още не е получил отговор и попита дали има нещо притеснително, което да поражда това забавяне.

Инвестиционната програма на Столична община, развитието на столицата на две скорости.

Калоян Паргов заяви, че наблюдава засилена активност от страна на Йорданка Фандъкова да обяснява колко пари са дали и колко са построили. Според председателя на столичните социалисти обаче понякога по-важно е не какво си направил, а какво усещане си оставил у хората. За съжаление обаче усещането сред повечето софиянци е, че общината пилее техните пари с некачествени ремонти и с липсата на инвестиционна политика в обширни райони на столицата.

„В неделя има протест, какво очаквате да постигне този протест, от ГЕРБ обявиха, че той е на неуспелите политически сили да управляват София?", попита водещата. Калоян Паргов отговори: „Аз разбирам притеснението на г-жа Фандъкова, която беше витрина за управлението. Очевидно, че тази витрина се пропука! Хората искат нещо по-различно от това, което им беше предоставено!". Той продължи, че София не е само метро и няколко големи булеварда. Градът има много по-сериозни проблеми, които искат по-обхватно въздействие.

Калоян Паргов подчерта, че има спешна нужда от инвестиции в „спалните на София", защото там нещата стават трагични и се наблюдава гетоизиране. Липсата на перспектива и неравенствата са неща, с които БСП няма как да се примири и ще се бори, независимо дали е в предизборна кампания или не.

Председателят на столичните социалисти заяви, че в последно време тактиката ГЕРБ да работи под натиск е показала, че действа. С такъв натиск ГЕРБ са били принудени да се справят с проблемите с транспортното обслужване на Нови Искър например и за това хората там са много благодарни.

Проблемът с липсата на модерни паркинги.

„Днес СОС реши да се затвори за 6 месеца паркингът до НДК във връзка с европредседателството, ще има ли някаква алтернатива за гражданите? Столична община ще инвестира ли в изграждането на нови подземни паркинги, което е проблем за столицата?", попита водещата.

Събеседникът ѝ отговори, че това очевидно няма да се случи. Той продължи, че преди 6-7 години е бил въведен генерален план за организацията на движението в столицата с 7 годишен срок. Има и специална комисия, която се оглавява от председателя на транспортна комисия Катя Йорданова. До този момент тя нито веднъж не се е събирала за преглед на този генерален план, за който са били платени над 2 милиона лева. „В него има специална част за тези паркинги, но до този момент ГЕРБ не са си мръднали пръста. Да, разчитахме на европейските средства и метрото покрай тях да изградим буферни паркинги. Ако минете покрай тях ще видите, че те са празни. Срок до 31-ви март сме дали ние от БСП на ЦГМ да представи виждане как ще използва тези паркинги. Ние имаме своите предложения, казали сме ги на транспортна комисия, те трябва да се вземат съгласувано с гражданите!", завърши Калоян.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.