• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

19-ата "Сцена на кръстопът" с четири премиери

19-ата "Сцена на кръстопът" с четири премиери

/КРОСС/Премиерата на дългоочаквания спектакъл "Сестри Палавееви" по едноименния роман на Алек Попов ще даде старт на 19-ото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" на 10 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата "Борис Христов". Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие - "Няма ток за електрическия стол", на 11 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драмата.

Богатата програма на феста ще зарадва почитателите на театъра с още две премиерни заглавия. На 15 септември от 19 часа в Дома на културата е първата среща с публика на представлението "Ние сме вечни" от Кирил Буховски на Театър "София". Камен Воденичаров и Албена Колева пък ще блестят в премиерата на "Деветият ден" от Венци Кулев на Драматично-кукления театър "Константин Величков". Режисьор е Владлен Александров.

"Сцената" ще срещне пловдивската публика и с най-сериозните театрални постижения на националната сцена за отминалия сезон. Под тепетата ще гастролират спектаклите, които си поделиха най-престижните награди Аскеер и Икар - "Къщата на гнева" на режисьора Диана Добрева, "Каквато ме искаш" - на Теди Москов, и "Семеен албум" - авторски текст на Малин Кръстев. Представлението на Кръстев ще направи и бис заради очаквания интерес на публиката - ще се играе в две фестивални вечери на 19 и 20 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драматичния театър.

Заради интереса на театралните фенове още два спектакъла ще се играят повторно. Втората премиера на "Няма ток за електрическия стол" е на 21 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата. Дубъл пред публиката ще направят и Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев, които ще се изявят в ролите си на "Свалячи" от Елин Рахнев на 12 и 13 септември от 19 часа в Дома на културата.

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление "Любовна афера" с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала.

Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие - "Дакота" от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.