• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

АБВ ще играе самостоятелно на местните избори

АБВ ще играе самостоятелно на местните избори

София /КРОСС/ На предстоящите местни избори ще участваме основно със свои самостоятелни листи и самостоятелни кандидатури за кметове на населени места. Това каза по време на пресконференция заместник-председател на ПП АБВ Румен Петков. „Разчитам, че с нашите кандидатури ще дадем възможност на обществото да направи един разумен, сериозен и мотивиран избор. Една от основните ни цели е позитивна кампания, ориентирана към търсенето на решения на проблемите на отделните райони и общини, с която да дадем възможност на максимален брой български граждани да участват в гласуването", добави той.
От думите му стана ясно, че вече е приключило първото от серията заседания на централата на партията, на което са били утвърдени кандидатите за кметове. „Утвърдихме 103-ма кандидати за кметове на общини, 18 кандидати за кметове в райони на София, като от тези 103-ма 80 са кандидати на партия АБВ, шестима са в коалиционни формати, а останалите са кандидати, подкрепени от партия АБВ", уточни Петков.
„В 14 областни центрове имаме номинации за кмет, като 12 от кандидатите са на АБВ и в два а областни центрове - Благоевград и Враца са коалиционни кандидати, подкрепени от АБВ", добави той.
„Имаме и 110 предложения за членове за общински избирателни комисии", посочи Петков и добави, че до края на днешния или следващия ден всички кандидати, утвърдени до момента, ще бъдат публикувани на страницата на партията.
По повод намеците на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев за предсрочни избори Петков заяви, че единствените партии, които имат готовност за едни извънредни избори, са ГЕРБ, АБВ и ДПС.
„Ние сме сериозна политическа сила и по никакъв начин не търсим дивиденти от раздори между други политически формации", каза още Петков.
„Не се наемам да коментирам дали ще се разпадне Реформаторският блок, но, ако се говори за предсрочни избори, трябва да се направи и следващата крачка", допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.