• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Иво Христов: БСП трябва да предизвика предсрочни избори

Иво Христов: БСП трябва да предизвика предсрочни избори

/КРОСС/ "В кампанията за европейските избори се влезе през вътрешната политика, а не през европейските теми", това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов. 

По думите му това показва, че българската вътрешна политика вече е част от европейската мозайка. Той допълни, че разразилите се в последно време скандали показват нелицеприятната родна действителност пред Европа. 

„Корупцията, която от години е проблем, идентифициран от Европа, и поставена под определено наблюдение, излиза наяве. Вече е трудно да не бъде забелязвана. Мониторинговия механизъм не дава никакъв резултат – с годините той се политизира, превърна се в инструмент за подкрепа от ЕНП към нейната посестрима ГЕРБ в България. Последният доклад бе изтълкуван положително от близките до властта български медии. Непосредствено след него гръмнаха серийните скандали – „Апартаментгейт“, къщите за гости и N-брой други, които вече е трудно да бъдат изброени. Те опровергаха констатацията на мониторинга“, каза още кандидатът за евродепутат на левицата. 

Иво Христов обясни, че евроизборите навсякъде имат национален залог, което показва, че Европа се „просмуква“ във всички общества, които съставляват ЕС. Щом европейските решения са предмет на дискусия в националните дебати – това значи, че Европа е слязла до гражданите.

Залогът за БСП е огромен, защото има национална задача - тя трябва да предизвика предсрочни избори, защото сегашното управление е пагубно за демокрацията в България, обобщи кандидатът за евродепутат на левицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правилно.

03.05.2019 10:51:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.