• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Преглед на печата на 20 октомври

Преглед на печата на 20 октомври

/КРОСС/ Новият съдебен съвет повтори зависимостите на стария
В. Сега

Изборът на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС) показа, че лобитата в новия Висш съдебен съвет (ВСС) са разпределени по сходен начин като в стария.

С 20 гласа "за" съветът гарантира мястото на Чолаков за следващите 7 г. въпреки неубедителните отговори, които той даде на въпросите на кадровиците. Президентът Румен Радев вече няма избор и трябва да подпише указа за назначението му.

Против Чолаков гласуваха само четирима от членовете на ВСС - председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, Атанаска Дишева, Цветинка Пашкунова и Олга Керелска.


Българите пращат на ден по 67 хиляди касови бележки за лотарията на НАП
В. Сега

НАП се похвали с огромен интерес към новото издание на своята лотария. Само за седмица са регистрирани над 470 хил. касови бележки, или по 67 хил. на ден, след като стана ясно, че играещите могат да удвоят шансовете си да спечелят награда, като участват и с бележки от ПОС терминали. Играта на данъчните вече си има и Facebook страница, която е харесвана от стотици потребители.

Голямата печалба във втората годишна лотария е 50 хил. лв. Късметлията ще бъде определен през декември. Отделно всеки месец някой щастливец ще печели 2 хил. лева, а всяка седмица ще бъдат раздавани предметни награди.

ДПС: Валери Симеонов прескочи всички граници
В. Стандарт

Когато има декларация от името на парламентарна група, в залата трябва да има минимален ред и чуваемост, защото нещата, които цяла парламентарна група иска да каже, са важни. Това каза от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС във връзка с позицията, която бе изразена по-рано от "БСП за България", цитиран от "Фокус".

През цялото време не можахме да разберем половината от декларацията от шума. Разбирам, че са ви коалиционен партньор, г-жо председател, но нищо няма да промени истината. Тези неща са изключително важни за българските граждани. Не можахме да ги чуем. Тези неща са продължение на онова признание, на онази активистка на националистите, която сключи споразумение със съда, признавайки си, че е участвала в канал на мигранти. Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че коалиционните ви партньорите са в тази игра?", запита Цонев.

12% от кантарите у нас не отговарят на изискванията
В. Монитор

12,8% от кантарите и везните у нас не отговарят на изискванията. Това стана ясно от думите на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски, който представи отчет за свършената работа пред парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

За периода от януари до септември тази година инспекторите са проверили 12 183 везни в бензиностанции и газостанции, в данъчни складове, както и водомери, топломери и таксиметрови апарати. Оказва се, че за 1560 или 12,8% от кантарите е установено несъответствие със законовите изисквания, като 210 от тях, предимно везни, използвани по пазари и тържища, не са одобрени за използване за търговски плащания, уточни Горновски.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.