• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Карадайъ: Предсрочни парламентарни избори са неизбежни

Карадайъ: Предсрочни парламентарни избори са неизбежни

/КРОСС/ Предсрочни парламентарни избори са неизбежни, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента по време на дебатите по персоналните промени в състава на правителството, предаде БГНЕС. 

"Във време, когато обществото има нужда от промяна, от реални и ефективни действия и адекватни държавнически решения по важните проблеми на хората, ние сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с единствената цел запазване на властта, т.е. отлагане на неизбежното", коментира Карадайъ. "Властваща некомпетентност, бюрократско бездушие, политически инатлък, популизъм във висша форма са цената на труден живот и човешки жертви. Общественото напрежение расте и само тези, които не искат да го видят, няма да се съгласят с този факт. Обществото очаква държавническо управление. Това няма как да се случи с това правителство", отбеляза той.

По думите му ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване.

"Предлагат ни се министерски оставки, но какво от това", заяви Карадайъ и допълни, че правителството пропуска важни за хората неща, занимавайки се със себе си и собственото си оцеляване. Председателят на ДПС заяви, че правителството трябва да отговаря на важни въпроси като например - каква е подготовката за преговорите по Многогодишната финансова рамка на ЕС.

"Каква е готовността на правителството, какви стъпки предприема - никой не знае", посочи Карадайъ и допълни, че и самият кабинет не знае. 

"Днес трябваше да дискутираме отговорите на тези и други важни въпроси - как да спрем войната по пътищата, как да спрем агресията, как да подобрим живота на българските граждани, какво да се предприеме по преговорите за Многогодишната финансова рамка, защото от тях зависи животът на всички нас след 2020 г., поне на тези, които сме решили да останем в страната", подчерта Карадайъ. По думите му това правителство няма да даде отговори на важните въпроси.

"Независимо от промените, които ще се правят, следва период на все по-тежки проблеми по-голяма несигурност. Формулата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени", заяви той. 

"Нито министерски оставки, нито промяна във формата на управление, нито предсрочни избори са решение сами по себе си. Нужен е диалог, ясна управленска програма, дълбоки промени и нов тип на управление. Нужно е реанимиране на държавността", каза председателят на ДПС. 

Карадайъ заяви, че разделителният национализъм в някои европейски държави не може да гарантира стабилна и обединена Европа. "Трябва да се преборим с разделителния национализъм и да възприемем обединителния патриотизъм, основа на българския етнически модел", подчерта той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.